Ο Αριστείδης Παλαιολόγος βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο και παραθέτει στο debut.gr τις σκέψεις του για το Ευρωπαϊκό και όχι μόνο, μέλλον της ΑΕΚ στη σεζόν.

Το δέλεαρ της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ ακόμα σε αυτό το στάδιο ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει τους φίλους της ΑΕΚ μέσα στο κατακαλόκαιρο.  Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την “Άγια Σοφία” και το ηθικό των “Ενωσητών” έφτασε στα ύψη.

Επιπλέον πριν λίγες ημέρες η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε στο τοπικό ντέρμπι με την Λοκομοτίβ, όλα τέλεια δηλαδή για τον Έλληνα οπαδό να ισοπεδώσει τα πάντα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η αντίπαλος της ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο ετοιμότητας,ενώ τα τελευταία χρόνια δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από προκριματική φάση.

Στο στρατόπεδο των “κιτρινόμαυρων” γνωρίζουν πως από τη στιγμή που είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε στο Γιουρόπα Λιγκ θα βρίσκονται στους ανίσχυρους θα έχουν πάντα να αντιμετωπίσουν λίγο ή πολύ καλύτερες ομάδες, επομένως θα πρέπει να γίνει κάποια υπέρβαση για να βρεθεί ο σύλλογος ξανά σε ομίλους.

Αν δεν γίνει κάποιο ποδοσφαιρικό θαύμα, η υπέρβαση δε θα γίνει στα ματς με την ΤΣΣΚΑ. Μπορεί να γίνει στο Γιουρόπα; Αυτό είναι κάτι που θα μάθουμε όταν με το καλό θα γνωρίζουμε τον επόμενο Ευρωπαϊκό αντίπαλο της “Ένωσης”.

Για να περάσουμε τώρα στα πρόσωπα νομίζω πως το στήσιμο του Μανόλο Χιμένεθ ήταν καλό πριν το ματς καθώς θεωρούσα δεδομένο πως θα παρατάξει την ομάδα του με τρία χαφ. Προφανώς ο Σεβιγιάνος τεχνικός δεν περίμενε να έχει σε τόσο κακή μέρα τον Αντρέ Σιμόες που είναι βαρόμετρο και φυσικά σε… άλλο γήπεδο το κεντρικό αμυντικό του δίδυμο.

Μπορεί ο τρόπος που κατέβηκε η ΑΕΚ να ήταν ορθολογικός στα μάτια μου αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους έμειναν εκτός ο Γιακουμάκης (ίσως ο καλύτερος της ομάδας στην προετοιμασία) και ο νεοφερμένος ετρέμ, Τρίστασον (που μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του που έλειψε από την ομάδα).

Για να κλείσουμε με το χτεσινό παιχνίδι, ο “δικέφαλος” παρουσιάστηκε ανέτοιμος με τις κολώνες του και τον προπονητή του σε ντεφορμάρισμα. Τι σημαίνει αυτό για τη σεζόν που ξεκινάει ; Απολύτως τίποτα είναι η απάντηση μου.

Η ΑΕΚ έχει ήδη κάνει επτά μεταγραφές και έχει όλο τον Αύγουστο μπροστά της για όποιες προσθήκες αποφασίσει ότι χρειάζεται για να πορευθεί μέσα στη σεζόν. Τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ είναι ένα μάθημα για τη φετινή ΑΕΚ που αν μάθει από αυτό τότε θα μπορέσει να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Γιατί υλικό υπάρχει και ευτυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ομάδες με την ποιότητα των Ρώσων.