Ο Σωτήρης Κεφαλάς σχολιάζει την απόφαση του Μίλος Τεόντοσιτς να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το ΝΒΑ.

Και λοιπόν είναι και αυτό γεγονός! Ο Μίλος Τεόντοσιτς τα βρήκε σε όλα με τους Κλίπερς και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο μαγικό κόσμο του nba με συνολικές αποδοχές 12,3 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν ένα όνειρο που αρχίζει να εκπληρώνεται όπως τονίζει ο ίδιος. Ωστόσο οφείλω ως συντάκτης αυτού του άρθρου να αναλύσω για λίγο εις βάθος την μεγάλη αυτή μετακίνηση.

Από το πρώτο σημείο στο όποιο ως φανατικός φίλαθλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ οφείλω να ξεκινήσω είναι πως το ρωσικό και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γίνεται ακόμα  φτωχότερο με την αποχώρηση ενός ακόμη αστέρα. Ας επικεντρωθούμε όμως στην απόφαση του Σέρβου playmaker. Ο Μίλος είχε και εξακολουθεί να έχει όλο το πακέτο για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες του nba. Το περίσσιο θράσος που τον χαρακτηρίζει αλλά και οι ηγετικές τάσεις που χωρίς αμφιβολία διαθέτει αποτελούν σημαντικά όπλα για αυτήν την δύσκολη προσπάθεια που σκοπεύει να ξεκινήσει.

Το συμβόλαιο πλουσιοπάροχο. Αυτό που του μένει είναι χρόνος συμμετοχής και χώρος προκειμένου να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Είναι κάτι άλλωστε που έχει τονίσει ο ίδιος πως πάει στο nba για να παίξει βασικός. Ανεβαίνουν αυτομάτως οι προσωπικές του βλέψεις αλλά και του κόσμου. Ο χαρακτήρας του ίσως αποτελέσει εμπόδιο στην όλη προσπάθειά του αφού παρόλο που αναφερόμαστε σε ένα σχετικά άναρχο και ελεύθερο μπάσκετ, η έλλειψη πειθαρχίας θεωρείται σημαντική.

Δεν μπορώ να εκφράσω με σιγουριά αν η μετακίνηση του στο nba θα θεωρηθεί επιτυχημένη ή αν όντως οι Los Angeles Clippers θα εξαρτηθούν από τα χέρια του Σέρβου αστέρα ή θα τον αφήσουν στο περιθώριο όπως έγινε ακριβώς και με άλλους αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό όμως που μπορώ να πω με μεγάλη βεβαιότητα είναι πως παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία στο Milos να χαράξει με μεγάλα και χρυσά γράμματα το όνομά του στη λίστα με τους κορυφαίους Ευρωπαίους και γιατί όχι σε αυτήν με τους κορυφαίους nbaer όλων των εποχών. Σε λίγο καιρό λοιπόν τα σπουδαία…