To 2o LG AegeanBall Festival ολοκληρώθηκε και είχε ακριβώς τη λάμψη που του έπρεπε. Τέτοια event φέρνουν τον κόσμο κοντά στον υγιή αθλητισμό κάνοντας την προβολή τους - τουλάχιστον - αναγκαία. Γιατί εκδηλώσεις σαν αυτές καλλιεργούν μεταξύ άλλων και σωστή αθλητική παιδεία.

Το περσινό καλοκαίρι, ο Γιώργος Πρίντεζης μαζί με τοπικούς φορείς, ΜΜΕ και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού ξεκίνησε μια προσπάθεια προώθησης του μπάσκετ με το τουρνουά 3on3 που διοργάνωσε στην Σύρο με την ονομασία «LG AegeanBall Festival».

H διοργάνωση «έλαμψε» πραγματικά αφού έδωσαν το παρόν κορυφαία ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ όπως ο Βασίλης Σπανούλης, ο Νίκος Παππάς, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Κώστας Παπανικολάου και άλλοι.

Φέτος, αυτή η προσπάθεια συνεχίστηκε με το 2ο LG AegeanBall να ολοκληρώνεται πριν από λίγες ημέρες, έχοντας ακόμη περισσότερη λάμψη. Εκτός από τους Έλληνες παίκτες, το παρόν έδωσαν και δύο Ευρωπαίοι σταρ, ο Κάιλ Χάινς και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, λίγες μέρες μετά την συμφωνία του με τους Σακραμέντο Κινγκς. Επίσης, αγωνίστηκε και η αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γυναικών, Εβίνα Μάλτση που λίγες εβδομάδες νωρίτερα οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην 4η θέση της Ευρώπης.

Η επιτυχία ήταν δεδομένη μόνο από τους αθλητές που έδωσαν το παρόν, όμως οι συμμετέχοντες των υπόλοιπων κατηγοριών από όλη την Ελλάδα, οι εθελοντές και οι θεατές που γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία Μιαούλη όλες τις ημέρες «εκτόξευσαν» πραγματικά το τουρνουά.

Τις δύο ημέρες που αγωνίστηκαν οι «αστέρες»  στήθηκε μια γιορτή κάτω από το Δημαρχείο της Σύρου. Ο Μπογκντάνοβιτς, έδωσε μια στιγμή απίστευτης «μαγείας» στο κοινό της Σύρου αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν την διοργάνωση από την κρατική τηλεόραση, αφού πρώτα «ζάλισε» τον Παπανικολάου, στη συνέχεια σκόραρε και αποθεώθηκε.

Στην δεύτερη ημέρα, μια τεράστια έκπληξη περίμενε το κοινό αφού ο Δημήτρης Διαμαντίδης που βρισκόταν στην Πάρο, ήρθε με σκάφος στην Σύρο και βραβεύτηκε από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Τα γνωστά πλέον χειροκροτήματα για τον «3D» δεν έλειψαν ενώ αγωνίστηκε κιόλας στην ομάδα των Σλούκα, Μπουρούση και Μπογκντάνοβιτς.

Πάντως, δεν έλειψαν και τα άσχημα αφού Αγραβάνης και Καββαδάς λογομάχησαν ανταλλάσσοντας και κάποιες «ψιλές» με το συμβάν να μην φαίνεται πως είναι λήξαν μετά τις δηλώσεις αμφοτέρων.

https://www.youtube.com/watch?v=Vx94WtHUsp4

Νικήτρια η ομάδα των Καββαδά, Παπανικολάου και Παπαπέτρου που νίκησε στον τελικό τους Πρίντεζη, Μάλτση και Χάινς.

Τέτοια event φέρνουν πραγματικά «υγεία» στον Ελληνικό αθλητισμό, καλλιεργούν αθλητική παιδεία, προσελκύουν νέο κόσμο, γεμίζουν με οικογένειες και μικρά παιδιά τα γήπεδα. Ευχή όλων τέτοιες πρωτοβουλίες να συνεχιστούν, να επεκταθούν σε όλη τη χώρα και να δείξουν το καλό πρόσωπο της Ελλάδας.

Φυσικά, όλα αυτά μέχρι να έρθει ο πρώτος χούλιγκαν που θα βρίσκεται πάντα σε ένα στάδιο και θα αμαυρώνει ένα παιχνίδι.