Τζόι Ντόρσεϊ, Κάιλ Χάινς, Μπράιαν Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ στη διάρκεια που αγωνίστηκαν με την ερυθρόλευκη φανέλα άλλαξαν επίπεδο την καριέρα τους κάτι το οποίο εξαργύρωσαν οικονομικά.

Ο τίτλος από μόνος του είναι αινιγματικός και όχι και τόσο ισχυρός. Ωστόσο μόνο αδιαμφισβήτητη μπορεί να θεωρηθεί η παράδοση του μπασκετικού Ολυμπιακού  τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια να παίρνει ξένους με ιδιαίτερα χαμηλό κασέ και να αποχωρούν με εμφανώς αυξημένες αποδοχές. Τζόι Ντόρσεϊ, Κάιλ Χάινς, Μπράιαν Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ στη διάρκεια που αγωνίστηκαν με την ερυθρόλευκη φανέλα άλλαξαν επίπεδο την καριέρα τους κάτι το οποίο εξαργύρωσαν οικονομικά.

Περίπτωση Ντόρσει

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τον Ιανουάριο του 2012 επέμενε πως δεν υπήρχε θέμα απόκτησης ενός ακόμη σέντερ αφού Παπαδόπουλος και Γλυνιαδάκης ήταν υπεραρκετοί. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν εξαιτίας του ξαφνικού τραυματισμού του Λάζου με αποτέλεσμα ο Τζόι να έρθει στο λιμάνι.

Ο Αμερικανός σέντερ παρά τον περίεργο χαρακτήρα του άλλαξε(μαζί με τον Λο) προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας η οποία κατέκτησε ευρωλίγκα και πρωτάθλημα.

Η νέα ζωή του ”ηλεκτρολόγου”

Ακούγεται στο όνομα Κάιλ Χάινς. Ο περίφημος ηλεκτρολόγος ξεκίνησε τη καριέρα του στην Α2 Ιταλίας. Συνέχισε στη Μπάμπεργκ και ύστερα στην ομάδα του Πειραιά οπού εκεί η καριέρα του απογειώθηκε για τα καλά.

Ο Κάιλ Χάινς στη διετία στον Πειραιά πήρε συνολικά 650.000 δολάρια και η τελευταία (ίσως αργοπορημένη) πρόταση ανανέωσης του Ολυμπιακού για δεύτερη ουσιαστικά διετία ήταν στα 2.000.000 δολάρια.

Ο τριπλασιασμός των αποδοχών του Αμερικανού ήταν δικαιότατος βάσει αγωνιστικής προσφοράς και τελικά έγινε ακόμη μεγαλύτερος (2.500.000 για δύο χρόνια) στην Μόσχα όπου πέρσι στέφθηκε για τρίτη φορά Πρωταθλητής Euroleague.

Ο ίδιος ο Χάινς όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ευχαριστεί τους Πειραιώτες για την ευκαιρία που του έδωσαν τη διετία 2011-2013.

Ο ”Χαλίφης” Ντάνστον

Όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεγε τον άσημο Μπράιαντ Ντάνστον από την ιταλική Βαρέζε, πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν για αυτή του την κίνηση. Όμως, τα πάντα πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν αφού ο Αμερικανός ψηλός στη διετία που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό κατάφερε με το πάθος του και την αυταπάρνηση του να κερδίσει τις καρδιές των οπαδών του Πειραιά αλλά και να αναδειχθεί κορυφαίος αμυντικός της Euroleague. Έπαιξε σε τελικό final 4 και κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ντάνστον σε αυτή τη διετία πήρε 1.050.000 δολάρια (500+550) και στην προσπάθειά τους να τον κρατήσουν στον Πειραιά του πρόσφεραν οι Αγγελόπουλοι περίπου 1.400.000 για δύο σεζόν. Τελικά αποδείχθηκε πως ο Ντάνστον είχε ήδη συμφωνήσει με την Αναντολού Εφές η οποία τον «έδεσε» με κάτι λιγότερο από 1.000.000 δολάρια το χρόνο. Διπλασιασμός αποδοχών δηλαδή…

Ο Τίμιος Χάντερ

Άλλη μία γεμάτη αντιδράσεις κίνηση του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Οθέλο Χάντερ στη διετία που αγωνίστηκε ήταν απλά καταπληκτικός. Αμφότερες τις χρονιές ήταν ο back up σέντερ, αλλά πάντα κατέληγε να τραβάει μόνος του σχεδόν το κουπί,οπού χάρη σε αυτό κατάφερε να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Ο Οθέλο Χάντερ στη διετία αυτή πήρε συνολικά κάτι περισσότερο από 1.000.000 δολάρια και πλέον κατάφερε και αυτός να διπλασιάσει τις αποδοχές του αφού η συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης προβλέπει 2.000.000 δολάρια για δύο χρόνια!

Η παράδοση αδιαμφισβήτητη. Εννοείται πως στη δημιουργία αυτής της παράδοσης ρόλο έπαιξαν άπαντες. Από τη μία ο σύλλογος βοήθησε με τη φιλοσοφία, την εμπιστοσύνη που τους έδειξε και φυσικά τους τίτλους τους οποίους κατέκτησε και από την άλλη οι ίδιοι οι παίκτες φρόντισαν να ανταποκριθούν αγωνιστικά και να βοηθήσουν με τη σειρά τους. Σίγουρα η παράδοση αυτή συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια…