H μεταγραφή του Αλεξάντρ Λακαζέτ στην Άρσεναλ (και όχι μόνο) δείχνει πως ο Αρσέν Βενγκέρ φαίνεται να αλλάζει άποψη για τις δαπανηρές μεταγραφές.

Ο Αρσέν Βενγκέρ από τότε που πήγε στην Άρσεναλ την βοήθησε σε πάρα πολλά πράγματα. Και όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Άλλωστε οι περισσότεροι γνωρίζουν πως ο Αλσατός τεχνικός έχει τρομερές ικανότητες στα οικονομικά, με αποτέλεσμα να ανεβάσει επίπεδο τους “κανονιέρηδες” ΚΑΙ εκεί, αφού αυτός ήταν από τους πρώτους που τόνιζε συνεχώς πως η Άρσεναλ θα χρειαζόταν σύντομα ένα νέο γήπεδο που θα της απέφερε πολλά και σημαντικά οφέλη με τα οικονομικά να είναι σε πρώτη θέση, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Όμως ο Βενγκέρ, προκειμένου να το πετύχει αυτό και για να μην υποφέρει ο σύλλογος και δημιουργηθούν χρέη κάθε καλοκαίρι πούλαγε μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του και τα χρήματα αυτά πήγαιναν -τα πιο πολλά- στην ανέγερση του “Έμιρεϊτς”. Κάτι που είχε φέρει αγωνιστική καθίζηση με την Άρσεναλ χρόνο με το χρόνο να γίνεται ολοένα και πιο αδύναμη και πιο πίσω σε σχέση με τις άλλες ομάδες στον αγώνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή άλλων τίτλων.

Μέχρι που φτάσαμε στη σεζόν 2016-2017. Ντροπιαστικός αποκλεισμός από την Μπάγερν Μονάχου στη φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ με συνολικό απολογισμό τερμάτων 10-2. Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια η Άρσεναλ δεν θα δώσει το “παρών” στους ομίλους της εν λόγω διοργάνωσης, με αποτέλεσμα το “Wenger Out” να ακούγεται πιο δυνατά από ποτέ τόσο στις τάξεις των φιλάθλων της Άρσεναλ όσο και στις εξέδρες του “Εμιρεϊτς” που με το τόσο κόπο και τόσες θυσίες… έχτισε ο Βενγκέρ.

Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά έπαιξαν κάποιο ρόλο στο τρόπο σκέψης του Αλσατού τεχνικού που μέχρι πρότινος όταν άκουγε για υψηλές ρήτρες ποδοσφαιριστών άλλαζε… χρώμα. Ωστόσο, τον Μάιο και μετά την κατάκτηση του τρίτου Κυπέλλου μέσα σε τέσσερα χρόνια ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της καρδιάς του και αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν του αρέσει: να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

H αρχή έγινε με την απόκτηση του Σιντ Κολάσινατς από τη Σάλκε έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Και, ναι, ωραία ούτε σε εμάς αυτή η μεταγραφή έμοιαζε με “υπέρβαση”. Μέχρι που ήρθε εκείνη του Αλεξάντρ Λακαζέτ με την Άρσεναλ να “σκάει” 53 εκατομμύρια ευρώ στη Λυών για την αγορά του Γάλλου φορ και αυτός να γίνεται η ακριβότερη στην ιστορία των Λονδρέζων. Οπότε ναι τώρα μπορούμε να μιλήσουμε για υπέρβαση!

Και φαίνεται πως ο Βενγκέρ έχει… κέφια, αφού αγγλικά ΜΜΕ τονίζουν πως υπάρχει συμφωνία και με τον Ριγιάντ Μαχρέζ της Λέστερ και πως η Άρσεναλ έχει κάνει τρελή πρόταση (125 εκατομμυρίων ευρώ) στη Μονακό για την αγορά του Κιλιάν Εμπαπέ.

Κοινώς… (Wenger) all in.