Ο Γιούργκεν Κλόπ γιορτάζει τα 50ά του γενέθλια και το debut.gr θυμάται μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες-δηλώσεις του Γερμανού προπονητή.

Ο Γιούργκεν Κλοπ πέρα από ένας εξαιρετικός προπονητής είναι κι ένας φοβερός και “ροκ” τύπος. Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις κορυφαίες του ατάκες.

Για την αντιπαλότητα με την Μπάγερν Μονάχου: «Έχουμε ένα τόξο και ένα βέλος και αν στοχεύσουμε καλά, μπορούμε να χτυπήσουμε τον στόχο. Το πρόβλημα είναι ότι η Μπάγερν έχει ένα μπαζούκα. Η πιθανότητα να χτυπήσουν τον στόχο είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερη. Ωστόσο, ο Ρομπέν των Δασών ήταν αρκετά επιτυχημένος».

Για τον μακροχρόνιο τραυματισμό του Ματς Χούμελς: «Θα τον περιμένουμε σαν μία καλή σύζυγος που περιμένει τον άντρα της που είναι στη φυλακή».

Για τις φήμες που ήθελαν τον Χούμελς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:«Αν όλα αυτά δεν είναι βλακείες, θα φάω ένα σκουπόξυλο».

Για τον Αρσέν Βενγκέρ: «Του αρέσει να έχει την μπάλα, να παίζει ποδόσφαιρο, να πασάρει. Είναι σαν μια ορχήστρα. Αλλά είναι ένα ήρεμο τραγούδι. Εμένα μου αρέσει η heavy metal».

Για την καριέρα του ως προπονητής: «Ποτέ δεν κατάφερα να κάνω στο γήπεδο, αυτά που συνέβαιναν στο μυαλό μου. Είχα το ταλέντο για την πέμπτη κατηγορία, και μυαλό για την Bundesliga. Το αποτέλεσμα ήταν μια καριέρα στη δεύτερη κατηγορία».

Για την ήττα στον τελικό του Champions League: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήταν κάτι υπέροχο. Το Λονδίνο είναι η πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο καιρός ήταν καλός, όλα ήταν εντάξει. Μόνο το αποτέλεσμα ήταν σκ…».

Για τη μεταγραφή του Μικχιταριάν: «Ο Μικχιταριάν μας ταιριάζει σαν έναν κ… στη λεκάνη. Αυτά που μπορεί να μας προσφέρει, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε».

Για τη νίκη μέσα στο Μόναχο επί της Μπάγερν το 2011: «Όταν η Ντόρτμουντ νίκησε εδώ για τελευταία φορά πριν από 19 χρόνια, οι περισσότεροι παίκτες μου ακόμα θήλαζαν».

Μετά από μια κακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο: «Είπα στους παίκτες κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου: “Αφού παιδιά ήρθαμε εδώ έτσι κι αλλιώς, μήπως να παίξουμε και λίγο ποδόσφαιρο”».

Όταν ένας οπαδός της Σάλκε τον ρώτησε για το μυστικό της κατάκτησης της Bundesliga: «Πώς εξηγείς σε έναν τυφλό τα χρώματα;».

Για τις ικανότητες της γυναίκας του στη συγγραφή: «Έγραψε ένα βιβλίο για παιδιά. Περίπου σαν τον Χάρι Πότερ – αλλά είναι για το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κανένας Χάρι Πότερ που να πετάει με το γ… του ραβδί. Μόνο ποδόσφαιρο».

Για τον τρόπο της Μπάγερν Μονάχου: «Είναι σαν τους Κινέζους στον κόσμο των επιχειρήσεων. Βλέπουν τι κάνουν οι άλλοι και το αντιγράφουν, απλά με περισσότερα λεφτά».

Για τα όσα γράφει ο βρετανικός Τύπος: «Υπάρχουν μερικές πολύ καλές γερμανικές εξηγήσεις για μερικά προβλήματα. Αλλά δεν ξέρω πώς να το πω στα αγγλικά».

Για το απαιτητικό αγωνιστικό πρόγραμμα: «Είναι σαν να πρέπει κάποιος να παίξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού μετά από 72 ώρες αϋπνίας».

Για το ιδιαίτερο στυλ της Ντόρτμουντ: «Οι οπαδοί δεν πρέπει να μας αναγνωρίζουν μόνο από τις κιτρινόμαυρες φανέλες μας. Ακόμα και όταν παίζουμε με κόκκινες, όλοι στο γήπεδο πρέπει να σκέφτονται “ουάου, αυτή πρέπει να είναι μόνο η Ντόρτμουντ”».

Για την εμφύτευση μαλλιών: «Ναι, είναι αλήθεια. Υποβλήθηκα σε εμφύτευση μαλλιών. Και νομίζω το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, δεν νομίζετε;».

Για το αν απαγορεύεται το σεξ πριν από τα ματς: «Οι παίκτες μου κοιμούνται σε δίκλινα δωμάτια τη νύχτα πριν από τα ματς. Ελπίζω να μην συμβαίνει κάτι».

Για την τιμωρία που του είχε επιβληθεί να βλέπει τα ματς από την εξέδρα: «Είμαι περήφανος για την πρώτη μου κόκκινη κάρτα ως προπονητής. Πλησίασα τον τέταρτο και είπα: “Πόσα λάθη επιτρέπονται εδώ; Αν επιτρέπονται 15, τότε έχεις κάνει ακόμα ένα”».