Το πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα ολοκληρώθηκε και το Debut.gr συνοψίζει τη σεζόν διαλέγοντας τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε στην Bundesliga, με την Μπάγερν Μονάχου να κατακτά για ακόμα μία χρονιά το πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω της, τη φιλόδοξη Λειψία, που όσο μπόρεσε «κόντραρε» τους Βαυαρούς αλλά περιορίστηκε στη δεύτερη -εξίσου επιτυχημένη- θέση της βαθμολογίας. Τρίτη κατάφερε να τερματίσει η Μπορούσια Ντόρτμουντ παρά την εξαιρετικά μέτρια χρονιά που πραγματοποίησε ενώ πολύ κοντά στην απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε και η αξιόμαχη, Χόφενχαϊμ. Την ευρωπαϊκή επτάδα, συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Κολωνία, Χέρτα και -η έκπληξη της χρονιάς- Φράιμπουργκ, ενώ ιστορικές ομάδες όπως η Σάλκε, η Λεβερκούζεν ή ακόμα και η Γκλάντμπαχ έμειναν εκτός Ευρώπης.

Το Debut.gr, λοιπόν, ανέτρεξε σε όλη τη φετινή χρονιά και κατέγραψε τους δικούς του «εκλεκτούς» και την ενδεκάδα που ξεχώρισε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Τερματοφύλακας:

Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου)

Ξεκάθαρη επιλογή όχι γιατί είναι κατά γενική ομολογία ο καλύτερος της κατηγορίας και μάλιστα με διαφορά, αλλά κυρίως γιατί το απέδειξε ξανά. Κράτησε το μηδέν περισσότερες φορές από τον καθένα και είχε 2,3 αποκρούσεις ανά παιχνίδι. Πολύ κοντά του ο Μπάουμαν της Χόφενχαϊμ.

Δεξί μπακ:

Λούκας Πίστσεκ (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Ίσως στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του και σίγουρα στην πιο παραγωγική αφού πέτυχε πέντε τέρματα(είχε να σκοράρει έστω και ένα από το 2014) και παράλληλα ήταν σταθερός και αμυντικά. Κοντά του ο Φίλιπ Λαμ.

Κεντρικοί αμυντικοί:

Ματς Χούμελς (Μπάγερν Μονάχου)-Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Όσο ξεκάθαρη επιλογή ήταν αυτή του Νόιερ, άλλο τόσο είναι του Χούμελς, ο οποίος έγινε ο ηγέτης στην άμυνα των Βαυαρών και εξολόθρευσε κάθε αντίπαλο.

Σύμφωνα με τους φίλους της Μπουντεσλίγκα, ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Ο καλύτερος γενικά θα πούμε εμείς.

Αριστερό μπακ:

Σέαντ Κολάσινατς (Σάλκε)

Ο πιο σταθερός ποδοσφαιριστής της Σάλκε. Πέτυχε τρία τέρματα, έδωσε πέντε ασίστ και έκανε τον Βενγκέρ να σκέφτεται να τον αγοράσει. Κοντά του ο “δικός μας” Σταφυλίδης, που πέτυχε τέσσερα τέρματα και ήταν γενικά εξαιρετικός.

Αμυντικό χαφ:

Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν Μονάχου)

Η πρώτη του σεζόν χωρίς τραυματισμούς, παίζοντας ως βασικός κι αναντικατάστατος και δικαιολόγησε στο 100% τον Αντσελότι. Με έξι τέρματα και πέντε ασίστ, αλλά κυρίως με το φανταστικό ποσοστό στις πετυχημένες μεταβιβάσεις (90,2%).

Κεντρικός μέσος:

Ναμπί Κεϊτά (Λειψία)

Ο Κεϊτά είναι πανάξια στη συγκεκριμένη ενδεκάδα, κάνοντας πράγματα και θαύματα στη πρώτη του σεζόν στη Μπουντεσλίγκα. Οχτώ τέρματα και εφτά ασίστ από τον νεαρό μέσο της νεοφώτιστης, ο οποίος μπήκε στα μπλοκάκια όλων των σκάουτερ που τον παρακολούθησαν από κοντά.

Δεξί χαφ:

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου)

Εδώ είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στον Ολλανδό και τον Ντεμπελέ που είναι η αποκάλυψη της σεζόν. Διαλέξαμε τον Ρόμπεν καθώς ήταν πολύ πιο ουσιαστικός ενώ πέτυχε 13 τέρματα σε αντίθεση με τα έξι του Γάλλου, ενώ μοίρασε και εννιά ασίστ, τρεις λιγότερες από τον ανταγωνιστή του.

Αριστερό χαφ:

Έμιλ Φόρσμπεργκ (Λειψία)

Στις αποκαλύψεις της σεζόν, είναι σίγουρα ο Σουηδός μέσος. Έδωσε 19 ασίστ στους συμπαίκτες του και δίδαξε τη θέση του ακραίου οργανωτή, ενώ πέτυχε και οχτώ τέρματα.

Επιθετικοί:

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου)-Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Αμφότεροι ήταν εκτός από σημαντικοί στις ομάδες τους, εντυπωσιακοί! Έφτασαν τα 30 τέρματα(31 ο Ομπαμεγιάνγκ) και πρόσφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα στους φίλους του ποδοσφαίρου με την κόντρα τους τα τελευταία χρόνια να είναι φοβερή.

Εδώ κι αν είχαμε “πόλεμο”. Βέρνερ (Λειψία), Μοντέστ (Κολωνία), Κρούζε (Βέρντερ), Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ), Γκνάμπρι (Βέρντερ) έκαναν εξαιρετικό πρωτάθλημα, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μετοχές τους, ωστόσο «Λέβα» και «Όμπα» ήταν ασυναγώνιστοι.