Οι Cavaliers μείωσαν σε 3-1 τη σειρά των τελικών και απέχουν 3 νίκες από τον υπέρτατο άθλο τους. Μπορούν άραγε να γράψουν ιστορία ή όλα θα τελειώσουν ξημερώματα Τρίτης;

Το πρώτο βήμα έγινε. Το ξημέρωμα του Σαββάτου οι Cleveland Cavaliers «τιθάσευσαν» το θηρίο Golden State Warriors και πλέον απέχουν 3 νίκες από την πραγματοποίηση του απόλυτου θαύματος.

Πρόκειται για έναν άθλο που εάν καταφέρουν να τον φέρουν σε πέρας, όμοιός του δεν θα έχει υπάρξει στα χρονικά. Συνολικά 3 ομάδες προσπάθησαν να κάνουν την υπέρβαση από το εις βάρος τους 0-3 στο 4-3 αλλά στο έβδομο ματς υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους. Η πρώτη ομάδα ήταν οι New York Knicks το μακρινό 1951 στους τελικούς του ΝΒΑ απέναντι στους τότε Rochester Royals, νυν Sacramento Kings. Η δεύτερη ήταν οι Denver Nuggets το 1994 στους τελικούς της Δύσης με αντίπαλο τους Utah Jazz των Malone-Stockton και η τρίτη, οι Portland Trailblazers απέναντι στους Dallas Mavericks το 2003. 14 χρόνια μετά, οι Cavaliers θα δώσουν ραντεβού με την ιστορία.

Το εγχείρημά τους ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο, για να μην πούμε ακατόρθωτο. Οι Warriors έδειξαν σε όλα τα παιχνίδια της σειράς, με εξαίρεση το τέταρτο, πως δεν έχουν διάθεση να επαναλάβουν το περσινό στραπάτσο. Είναι μια ομάδα που επικρατεί κατά κράτος κάτω από το καλάθι και την περιφέρεια και κάνει σκόνη την άμυνα των Cavaliers  όχι μόνο στις fast break επιθέσεις αλλά και στο ένας εναντίον ενός. Ο Kevin Durant δηλώνει αποφασισμένος για τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του και δεν θα δώσει κανένα δικαίωμα στην παρέα του James και του Irving να του τον υφαρπάξουν μέσα απ’ τα χέρια του. Η τελευταία εμφάνιση των Cavs μπορεί να ήταν για σεμινάριο με τα 24 τρίποντα που σημείωσαν, όμως χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις ή προφήτες, η απόδοση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και το έβδομο παιχνίδι.

Η σειρά τώρα μεταφέρεται στο Golden State, εκεί όπου οι Warriors μοιάζουν εξωγήινοι. Εάν ηττηθούν και το σκορ πάει στο 3-2, τότε οι Cavaliers έχουν κάθε δικαίωμα στο όνειρο. Θα καταφέρουν όμως να μας διαψεύσουν;