Το Debut.gr αφιερώνει λίγο χρόνο στο σύντομο πέρασμα του "Μέσσι" του βόλεϊ στον "Δικέφαλο" του Βορρά και η συμβολή του στην κατάκτηση του τίτλου του φετινού πρωταθλήματος.

Η καριέρα του

Ο Βραζιλιάνος Ντάντε Αμαράλ γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1980, στην πόλη Itumbiara. Με ύψος 2,01 μ. αγωνίζεται στη θέση του ακραίου και έχει ξεχωρίσει στα γήπεδα του Βόλεϊ.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1999 στην βραζιλιάνικη ομάδα Tres Caracoes, και παρέμεινε στη χώρα του μέχρι και το 2002. Μετακόμισε στην Ιταλία για τρία χρόνια και έπειτα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας το 2007 & 2008.

Το 2009 μεταφέρεται στη Ρωσία και έπειτα από τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία όπου αγωνίζεται με τον όμιλο Panasonic Panthers. To 2016, ο Ντάντε φόρεσε τα “ασπρόμαυρα” και o ΠΑΟΚ τον καλωσορίζει στην οικογένεια του με ιδιαίτερη χαρά, αφού απέκτησε έναν παίκτη κορυφαίου επιπέδου με παγκόσμιους τίτλους.

Ανάμεσα στους τίτλους και τις διακρίσεις που κατέκτησε, αναδείχθηκε ως Καλύτερος Ακραίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) . Μαζί με το κύπελλο Ελλάδας το 2007 κατακτάει και το Σούπερ Καπ, όταν αγωνιζόταν ακόμη στα χρώματα του Παναθηναϊκού. Ακόμη, του ανήκει ο τίτλος ως Καλύτερος Υποδοχέας  στο World League(2004) και του “Ideal Player” στο Kurowashiki Tournament(2014). Κέρδισε αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο και στο Λονδίνο και δύο ασημένια στο World League.

Η φετινή χρονιά ανήκει στον Ντάντε, αφού ο 36χρονος Βραζιλιάνος ήρθε, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της ομάδας στον τελικό των πλέι οφφ και το πρωτάθλημα ανήκει επίσημα στον ΠΑΟΚ για τρίτη διαδοχική χρονιά. Ο ίδιος , το χαρακτήρισε στη συνέντευξη τύπου ως ένα “θεϊκό” παιχνίδι και εξέφρασε την μεγάλη του ευχαρίστηση από την συνολική απόδοση της ομάδας του.

Δυστυχώς, ο Βραζιλιάνος παίκτης αναχώρησε πριν λίγες εβδομάδες για την πατρίδα του και ολοκλήρωσε τη φετινή του παρουσία στην ομάδα, λόγω οικογενειακών προβλημάτων,με ανεπανάληπτο όμως τρόπο.

Πάντως, οι λάτρεις του βόλεϊ σίγουρα αγωνιούν για την επόμενη φορά που θα απολαύσουν τον “master” του φιλέ στο γήπεδο για ακόμη μια φορά.