Κάποτε το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ μας χάριζε απίστευτες στιγμές. Μία από αυτές ήταν η σειρά των ημιτελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Μαρούσι που κρίθηκε στο πέμπτο παιχνίδι. Μοιραίος παίκτης ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς του Αμαρουσίου που αστόχησε σε ένα lay up το οποίο όσες φορές και να το δεις δεν το πιστεύεις.

21 Μαΐου 2008. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο σχεδόν άδειο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Μαρούσι στο 5ο ματς των ημιτελικών της Α’1. Ο νικητής θα αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό ο οποίος περίμενε καρτερικά τον αντίπαλό του αφού είχε αποκλείσει στην άλλη σειρά των ημιτελικών τον Πανιώνιο με 3-0.

Η σειρά αυτή ήταν από τις πιο συγκλονιστικές στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ καθώς το μαχητικό Μαρούσι «φλέρταρε» με μία επική ανατροπή. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου απέδειξε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι πως ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει και άξιζε την πρόκριση αλλά η τύχη «χαμογέλασε» στου ερυθρόλευκους.

Στα 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε την επαναφορά. Η μπάλα βρισκόταν στα χέρια του Μανώλη Παπαμακάριου ο οποίος όμως θα κάνει παράβαση 5 δευτερολέπτων και έτσι όλος ο εναπομείναντας χρόνος πέρασε αποκλειστικά στο Μαρούσι. Ωστόσο, μοιραίος παίκτης αποδείχθηκε ο πλέι μέικερ του Αμαρουσίου, Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς, που με lay up στα 5 δευτερόλεπτα δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του καθώς η μπάλα «αποφάσισε» να μπει και να βγει από την στεφάνη σε μια αξιοπερίεργη φάση. Ο Μιλισάβλιεβιτς μάλιστα αγωνιζόταν με 40 πυρετό και στα ταιμ αουτ οι γιατροί φρόντιζαν να τον δροσίζουν τακτικά με μια κρύα κομπρέσα.

Τελικά εκείνος που προκρίθηκε στους τελικούς ήταν ο Ολυμπιακός όπου εκεί συνάντησε τον Παναθηναϊκό με τη σειρά να τελειώνει 3-2 υπέρ του «τριφυλλιού». Καλύτεροι παίκτες για τους «ερυθρόλευκους» του Παναγιώτη Γιαννάκη ο Βασιλόπουλος και ο Μπουρούσης με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα ενώ από το Μαρούσι ξεχώρισαν οι Στίβενσον και Μιλισάβλιεβιτς που πέτυχαν 14 πόντους έκαστος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Π. Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ, Παπαμακάριος, Γούντς, Πρίντεζης, Σεϊμπούτις, Μπουρούσης, Καυκής, Γκριρ, Μαυροκεφαλίδης, Βασιλόπουλος, Βασιλειάδης, Τεόντοσιτς

Μαρούσι (Σ. Μαρκόπουλος): Στίβενσον, Παπαντωνίου, Χαραλαμπίδης, Μπουντούρης, Τζάζβιν, Μπράιαντ, Μιλισάβλιεβιτς, Μαυροειδής, Κογιαντίνοβιτς, Μπάκιτς, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου