To Debut.gr σχολιάζει την πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης προς την επιστροφή της στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ένα τελευταίο βήμα μένει στη Ρεάλ Μαδρίτης για να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-2012. Συγκεκριμένα χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στην τελευταία στροφή της La Liga  κόντρα στην Μάλαγα για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Σε αυτό το τελευταίο διάστημα τόσο στο πρωτάθλημα της Ισπανίας όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ,εκεί που το άγχος, η κούραση και οι τραυματισμοί κάνουν την εμφάνισή τους, η Ρεάλ έδειξε το μέταλλο της μεγάλης ομάδας που διαθέτει και οδεύει και για τους 2 αυτούς τίτλους. Λίγο όμως οι συγκρούσεις του Χάμες και του Μοράτα με τον Ζιντάν, λίγο το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα καραδοκεί στην δεύτερη θέση και περιμένει απώλεια βαθμών, είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν κάποια σύννεφα πάνω από το Μπερναμπέου. Μετά την επικράτηση για τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έναντι στη συμπολίτισσα Ατλέτικο, την Ρεάλ την περίμεναν 3 δύσκολοι και συνάμα επικίνδυνοι αγώνες για την La Liga κόντρα στη Σεβίλλη, στη Θέλτα (εξ’ αναβολής) και την Μάλαγα.

Το πρώτο από τα τρία βήματα στον δρόμο για τον τίτλο έγινε κόντρα στη Σεβίλλη την οποία κέρδισε με σκορ 4-1.Πάντως σε αυτό το ματς δεν ήταν καλύτερη της Σεβίλλης, ίσα ίσα που οι Ανδαλουσιάνοι θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά αφού δημιούργησαν αρκετές φάσεις στην εστία του Νάβας. Όμως η ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ της Ρεάλ μαζί με τον Ρονάλντο, που έφτασε τα 400 γκολ με την φανέλα της Βασίλισσας, έδωσαν την νίκη στους «μερένχες». Το βάθος αυτό στην ομάδα αποδεικνύεται από τις αλλαγές στο β’ ημίχρονο όπου Καζεμίρο και Λούκας Βάσκεθ έδωσαν άλλη πνοή και ταχύτητα στην ομάδα και την βοήθησαν να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο.

To δεύτερο βήμα για το πρωτάθλημα ήταν για την εξ’ αναβολής αγωνιστική ενάντια στη Θέλτα στο Μπαλαΐδος με την ομάδα του Βίγκο να προέρχεται από μια εκπληκτική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ φτάνοντας ως τα ημιτελικά. Η Ρεάλ ήξερε ότι σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να υποτιμήσει την Θέλτα και να μπει επιθετικά να καθαρίσει το ματς αφού αυτός ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας μέχρι τον επόμενο.Κάτι το οποίο έγινε όπως δείχνει το τελικό σκορ (1-4) με έναν εκπληκτικό Ίσκο, με μαέστρο για ένα ακόμη παιχνίδι τον Λούκα Μόντριτς και killer τον Ρονάλντο, υπέταξε την ομάδα του Βίγκο. Τα εύσημα όμως πρέπει να δοθούν στον Ζιζού για το ροτέισον της ομάδας,όπως δήλωσε και ο Ίσκο,καθώς τώρα στα κρίσιμα παιχνίδια η ομάδα “πετάει” και βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση καθώς πολλοί παίχτες έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και η 11αδα συνεχώς ανανεώνεται.Ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει το άριστο ροτέισον του Ζιντάν, παρότι υπάρχουν τα παράπονα του Μοράτα και του Χάμες για τον χρόνο συμμετοχής τους,είναι πως ο Ρονάλντο έχει αγωνιστεί στην φετινή La Liga 2.370 λεπτά, αριθμός που τις προηγούμενες χρονιές άγγιζε τις 3.000.

Το τρίτο και τελευταίο βήμα για το πρωτάθλημα είναι απέναντι, στην αναγεννημένη υπό τις οδηγίες του Μίτσελ, Μάλαγα όπου η Βασίλισσα αρκείται και με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο τίτλος λοιπόν περνάει από το «Ροσαλέδα» εκεί όπου η Ρεάλ όπως όλα δείχνουν θα πανηγυρίσει το 33ο πρωτάθλημα της πλούσιας ιστορίας της.