Η τελευταία ευκαιρία της Μπαρτσελόνα για γκέλα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι στη Μάλαγα και φυσικά στα "βαλιτσάκια".

“Και στην Ιταλία στήνουμε παιχνίδια, αλλά εδώ το κάνουν φανερά”…Αυτό φέρεται να είπε ο Φάμπιο Καναβάρο όταν στη πρώτη του σεζόν στην Ισπανία και τη Ρεάλ Μαδρίτης, έμαθε ότι στη Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι 100% νόμιμο μία ομάδα να χρηματοδοτεί μία αδιάφορη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να κόψει βαθμούς από την αντίπαλό της.

Τότε, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα βρίσκονταν μαζί στους 73 βαθμούς όμως στα μεταξύ τους παιχνίδια η “βασίλισσα” είχε την υπεροχή, αφού νίκησε 2-0 στο Μπερναμπέου και ήρθε ισόπαλη με 3-3 στο Καμπ Νου. Η ομάδα του Καπέλο φιλοξενούσε την αδιάφορη Μαγιόρκα τη τελευταία αγωνιστική και τα “βαλιτσάκια” ήρθαν στο προσκήνιο. Νόμιμα αλλά φυσικά όχι απρόκλητα.

Η Μαγιόρκα άνοιξε το σκορ στο 17′ ωστόσο η Ρεάλ βρήκε δύο αφανείς ήρωες να της χαρίσουν το τρόπαιο. Ο Ρέγιες ισοφάρισε στο 68′, ο Ντιαρά ανέτρεψε το σκορ στο 80′ και τρία λεπτά αργότερα ξανά ο Ρέγιες έδωσε λόγο στους φίλους των “μερένχες” να ξεκινήσουν τα πυροτεχνήματα στον ουρανό της Μαδρίτης.

Φυσικά πριν από όλα αυτά, μια αγωνιστική πριν, αμφότερες έδωσαν “βαλιτσάκι” που έπιασε τόπο. Η Ρεάλ είχε έρθει ισόπαλη με 2-2 στην έδρα της Σαραγόσα και με το ίδιο σκορ έφυγε η Εσπανιόλ από το Καμπ Νου, με τον Ταμούδο να ισοφαρίζει στο 88′.

Φέτος, με μία αγωνιστική να απομένει, η Μπαρτσελόνα θέλει ξανά μία “χάρη” από αδιάφορη ομάδα. Αυτή τη φορά στη θέση της Μαγιόρκα είναι η Μάλαγα. Το κακό για την ίδια τη Μπαρτσελόνα είναι πως προπονητής στη Μάλαγα είναι ο Μίτσελ. Κι ο Μίτσελ έχει πονέσει όχι μία, αλλά δύο φορές από “βαλιτσάκια” των “μπλαουγκράνα”, όντας ποδοσφαιριστής της Ρεάλ.

Η πρώτη ήταν το 1992, η Ρεάλ ταξίδεψε στη Τενερίφη και προηγήθηκε με 0-2 τη στιγμή που και η Μπαρτσελόνα επικρατούσε με το ίδιο σκορ επί της Αθλέτικ Μπιλπμάο. Η Τενερίφη κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να ανατρέψει όχι μόνο τον αγώνα αλλά και το πρωτάθλημα, το οποίο κατέληξε στη Βαρκελώνη. Ο Ιέρο μετά τον αγώνα είπε πως οι παίκτες της Τενερίφης “πνίγηκαν” από τα λεφτά που τους έδωσε η μεγάλη τους αντίπαλος.

Ένα χρόνο αργότερα, το ίδιο σκηνικό. Η Ρεάλ πάει στη Τενερίφη και χάνει στη τελευταία αγωνιστική με 2-0, με τη νικήτρια να κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της μια θέση στην Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα πήρε ξανά το πρωτάθλημα και ο Τύπος της χώρας για πρώτη φορά παραδεχόταν ανοιχτά πως τα “βαλιτσάκια” έπαιξαν το ρόλο τους.

Τρίτη σερί χρονιά και η Μπαρτσελόνα είναι ένα βαθμό πίσω από την πρώτη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, αυτή τη φορά. Η Ντεπορτίβο φιλοξενεί τη Βαλένθια, κερδίζει πέναλτι στο 89′ με το σκορ στο 0-0, ο Γκονθάλεθ το αποκρούει και οι “μπλαουγκράνα” κατακτούν για άλλη μια φορά το πρωτάθλημα νικώντας την ίδια ώρα με 5-2 τη Σεβίλλη.

Από το 2006 και μετά, ευτυχώς για τη διοργανώτρια αρχή, σχεδόν καμία φορά δε χρειάστηκε να παίξουν μπάλα τα “βαλιτσάκια”. Η μοναδική φορά που παίχτηκε πρωτάθλημα στη τελευταία αγωνιστική ήταν το 2014, όμως τότε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο έπαιζαν μεταξύ τους και το γκολ του Γκοδίν είχε κρίνει την κατάκτηση.

Φέτος, το φαινόμενο επανήρθε και μάλιστα ήδη Ρονάλντο και Ράμος την…έπεσαν σε ποδοσφαιριστές της Θέλτα μεσοβδόμαδα, λέγοντάς τους πως παίζουν αρκετά “επιθετικά” λόγω των χρημάτων που τους έδωσε η Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ πέρασε πάντως με το 1-4 και πλέον έχει απέναντί της τη Μάλαγα. Της οποίας μπορεί να είναι προπονητής ο Μίτσελ(πρώην ποδοσφαιριστής της “βασίλισσας”) ωστόσο αν οι ποδοσφαιριστές της έχουν κάποιο “βαλιτσάκι” να τους περιμένει, δεν μπορούν να το προσπεράσουν έτσι απλά…

https://www.youtube.com/watch?v=uzYRy2iexQs