Το Debut.gr κάνει τις δικές του προβλέψεις για το σπουδαίο ραντεβού της Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη.

Το Final Four της Ευρωλίγκα βρίσκεται προ των πυλών και το Debut.gr λίγο πριν την αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ολυμπιακό και της Ρεάλ Μαδρίτης με την «οικοδέσποινα», Φενέρμπαχτσε, δίνει τις δικές του αναλύσεις και προβλέψεις για το την εξέλιξη του σπουδαίου αυτού μπασκετικού τριημέρου.

Σχόλιο: Άκης Κατσούδας

Όλα τα λεφτά μας στη Φενέρ πως θα κρατήσουν το τρόπαιο στην Πόλη. Άλλωστε η θριαμβευτική πρόκριση εναντίον του Παναθηναικού με 3-0 και 2 break- σε μια έδρα μάλιστα που η ομάδα του τριφυλλιού είχε μόλις 1 ήττα στην κανονική περίοδο της Euroleague- δεν αφήνει πολλά περιθώρια πως η τούρκικη ομάδα βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της, τη στιγμή μάλιστα που τα ματς γίνονται στην πόλη της.

Βαρόμετρο της ομάδας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος μετά από τόσα χρόνια αποτελεί ο άρχοντας των δαχτυλιδιών έχοντας κατακτήσει 9 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Μπορεί η Φενέρ να είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην πορεία της χρονιάς με την πρόκριση κιόλας στην τελική τετράδα να απειλήθηκε ύστερα από τις συνεχόμενες ήττες στο τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά όπως είχε πει κιόλας γι αυτόν ο Κώστας Τσαρτσαρής, στο τέλος κάθε χρονιάς κατάφερνε να παίρνει τα κρίσιμα ματς που δίνουν τίτλους.

Άλλωστε η μοίρα του το χρωστά ύστερα από το περσινό στραπάτσο και την ήττα εξαιτίας ενός επιθετικού ριμπάουντ του Χριάπα. Προβλέπουμε MVP του Final 4 τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ο οποίος έκανε τρομερά play-off στη σειρά με τον ΠΑΟ και ζευγάρι του τελικού Φενέρ- Ολυμπιακός καθώς πιστεύουμε πως η ομάδα του Πειραιά έχει πάρει τον αέρα της ρώσικης αρκούδας και δύσκολα ή εύκολα θα βρεθεί εκεί.

Σχόλιο: Σωτήρης Ζιώμας

Στο Final 4 ως γνωστόν δεν υπάρχουν φαβορί. Όλοι ξεκινούν με ίσες πιθανότητες. Το έχουμε δει να συμβαίνει με τον Ολυμπιακό το ’12 και το ’13, με την Μακάμπι το ’14 και πάει λέγοντας. Φέτος, η λογική λέει ότι Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ θα βρεθούν στον τελικό.

Όμως με τη λογική δεν κέρδισε κανείς. Θεωρώ λοιπόν πως φέτος είναι η χρονιά της Φενέρ. Σε αυτό συνηγορούν κατά τη γνώμη μου τέσσερις λόγοι. Πρώτον, θα αγωνιστεί στο «σπίτι» της, την Κωνσταντινούπολη. Μόνο και μόνο από θέμα ψυχολογίας, έχει ένα αβαντάζ σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Δεύτερον, είναι η μόνη ομάδα με την οποία ο Ζοτς δεν έχει κατακτήσει ακόμα Ευρωλίγκα. Όπου αλλού έχει περάσει (Παναθηναϊκό, Ρεάλ, Μπανταλόνα, Παρτιζάν) έχει φύγει με μια κούπα τουλάχιστον στο χέρι.

Τρίτον, όσο και να μην δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, απέκλεισε με «σκούπα» τον Παναθηναϊκό έχοντας το μειονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ με μόλις 7-8 παίκτες να αγωνίζονται στη σειρά.

Τέταρτον και όχι εξαιρετέον, εάν στον τελικό βρει μπροστά της την ΤΣΣΚΑ θα θέλει να πάρει το αίμα της πίσω για τον περσινό χαμένο τελικό.