Το Debut.gr αφιερώνει λίγο χρόνο στον Αλεχάντρο Γκόμεζ, τον... «papu» της Αταλάντα.

Η Αταλάντα αποτελεί την ομάδα έκπληξη της φετινής Serie A. Εκεί που κάθε χρόνο πάλευε μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές για την αποφυγή του υποβιβασμού, φέτος όπως όλα δείχνουν η ομάδα από το Μπέργκαμο θα τερματίσει σε θέση που της δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ ενώ με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί ακόμα και να βρεθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την τρομερή φετινή πορεία της ομάδας, όλοι έχουν εστιάσει στα τρομερά πιτσιρίκια της Αταλάντα και την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες.Όμως κάπου εκεί ανάμεσα στους νέους υπάρχει και ένας «παππούς» όπως είναι το παρατσούκλι του -«papu», ο Αλεχάντρο Γκόμεζ.

Ο ηγέτης και πλέον αρχηγός της Αταλάντα οδηγεί τους «Μπεργκαμάσκι» στην έξοδο στην Ευρώπη,διανύοντας ο ίδιος την καλύτερη σεζόν σε μία όχι και τόσο αναγνωρίσιμη καριέρα.Ο βραχύσωμος πλέον Ιταλός (πήρε την ιταλική υπηκοότητα πέρυσι) έχει σημειώσει 14 γκολ και έχει μοιράσει 9 ασίστ(μέχρι την 34η αγωνιστική).Οι κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο θυμίζουν κατά κάποιον τρόπο τον Άριεν Ρόμπεν αφού συγκλίνει από την αριστερή μεριά και με το φαρμακερό δεξί που διαθέτει είτε σκοράρει είτε δίνει έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του.Ο δρόμος όμως γι αυτή την καταπληκτική του χρονιά δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Το 2010, ο Γκόμεζ σε ηλικία 22 ετών, άφησε την Σαν Λορένζο για χάρη της ιταλικής Κατάνια. Τα σχόλια που άκουσε τον πρώτο καιρό στην Ιταλία δεν ήταν ενθαρρυντικά καθώς οι περισσότεροι πίστευαν ότι με το σωματότυπό του δε θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις σκληρές άμυνες του Καμπιονάτο. Παρόλα αυτά προσαρμόστηκε στις τότε συνθήκες και διένυσε μια μεστή τριετία στη Κατάνια. Ομάδες όπως η Φιορεντίνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης ενδιαφέρθηκαν το 2013 να τον αποκτήσουν αλλά καμία από αυτές τελικά δεν πρόσφεραν τα χρήματα για να τον κάνουν δικό τους.Έτσι ο ίδιος αποφάσισε να πάει στην Ουκρανία και τη Σαχτάρ, έχοντας ως δέλεαρ τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως η ομάδα της Ουκρανίας τιμωρήθηκε από την Ουέφα με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για στήσιμο ενός αγώνα το 2008. Ο λόγος αυτός σε συνδυασμό με το πολεμικό κλίμα στην Ουκρανία έκαναν τον «papu» να δηλώσει πως δε θέλει να συνεχίσει στη Σαχτάρ. Έτσι το καλοκαίρι του 2014,την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, ο Γκόμεζ υπέγραψε στην Αταλάντα όπου έκανε δύο πολύ καλές σεζόν μέχρι να έρθει η φετινή του «έκρηξη».

Πάντως,εκτός από τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο,ο Αλεχάντρο Γκόμεζ συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του και για έναν ακόμη λόγο. Και δεν είναι άλλος από του περιβραχιόνιο του αρχηγού. Για κάποιους το περιβραχιόνιο είναι μια ένδειξη τιμής και αρχηγικής ικανότητας. Για κάποιους άλλους αποτελεί ένα βαρύ φορτίο που δε μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους. Σε μια τρίτη κατηγορία θα μπορούσαμε να εντάξουμε τον Γκόμεζ. Από τη στιγμή που ανέλαβε χρέη αρχηγού  τον περασμένο Οκτώβρη και έκτοτε το περιβραχιόνιο κοσμείται από διάφορα σχέδια και εικόνες αναλόγως τα γεγονότα στη προσωπική του ζωή και όχι μόνο. Εικόνες από Ηaloween, τη παγκόσμια ημέρα ταγκό μέχρι και κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών καθώς και κινούμενα σχέδια. Αυτή η πρωτοποριακή ιδέα έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και εμάς με ανυπομονησία να περιμένουμε μέχρι το επόμενο.

Το όνομά του συγκαταλέγεται στα hot για το ερχόμενο καλοκαίρι.Ήδη από τον Ιανουάριο Μίλαν και Ρόμα εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους,με τις ομάδες της Ιταλίας και όχι μόνο να αναμένεται σκληρό πόκερ για την απόκτησή του. Ο Γκόμεζ έχει δηλώσει: «Στα 29 μου δε μπορώ να περιμένω άλλο αν θέλω να δοκιμάσω σε μεγάλη ομάδα.Θέλω να έρθει αυτή η πρόκληση αλλά αν δεν έρθει, δε θα έχω πρόβλημα να παραμείνω εδώ.Ειδικά αν παίζουμε Ευρώπη». Το μόνο σίγουρο είναι πως σε περίπτωση που πάρει μεταγραφή το ταμείο της Αταλάντα θα γεμίσει με αρκετά εκατομμύρια,χρήματα που θα προέρχονται από την πώληση ενός… παππού!