Ο Ντάνι Άλβες περνά δεύτερη νεότητα στη Γιουβέντους, με το debut.gr να τον... αποθεώνει την ημέρα των 34ων γενεθλίων του.

Μετά τον θρίαμβο της Γιούβε επί της Μονακό, οι περισσότεροι στάθηκαν στον Γκονσάλο Ιγκουαίν αλλά και στο μεγάλο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όμως είναι κρίμα να μη γίνει ειδική μνεία στον… πραγματικό MVP της Γιουβέντους, στον Ντάνι Αλβες. Ο… παλαβός Βραζιλιάνος που έβγαλε τις εκπληκτικές ασίστ στα γκολ της “Κυρίας” κι έκανε ένα εκπληκτικό ματς από τη θέση του δεξιού χαφ-εξτρέμ(!).

Μια θέση στην οποία κάλλιστα θα μπορούσε να κάνει καριέρα, όμως πάντοτε όλοι τον ήθελαν για μπακ. Και στην Μπαρτσελόνα και στην εθνική ομάδα της χώρας του και τώρα στη Γιούβε. Κι ας ήταν αυτός που πρώτος παραμελούσε τα αμυντικά του καθήκοντα μέχρι κάποιος προπονητής να τον θέσει προ των… ευθυνών του.

Το… ψιλο-κατάφερε ο Λουίς Ενρίκε στη Βαρκελώνη, αλλά ήταν εμφανές πως δεν πίστευε στον Άλβες. Το καλοκαίρι του 2015 έληξε το συμβόλαιό του με τους Καταλανούς και ετοιμάστηκε να φύγει. Εν τέλει παρέμεινε διότι η Μπαρτσελόνα δεν είχε δικαίωμα μεταγραφών. Η αναχώρησή του από το «Καμπ Νόου» δρομολογήθηκε πέρσι τέτοιες μέρες.

Η Γιουβέντους ήταν αυτή που εκμεταλλεύτηκε το δώρο της διοίκησης των “Μπλαουγκράνα”, αν για πολλούς πήρε… ρίσκο με το να τον αποκτήσει τότε που ήταν πεσμένος, με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να καταφέρνει να πάρει απ’ αυτόν το 100% των δυνατοτήτων του.

Τη σεζόν που ο Ενρίκε πόνταρε στον Σέρχι Ρομπέρτο, η ιταλική ομάδα καμαρώνει για τον Ντάνι Αλβες. «Νομίζω πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι δέκα χρόνια νωρίτερα. Είναι ο καλύτερος Αλβες που έχουμε δει» δήλωσε χθες η πρώην σύζυγος και νυν ατζέντης του, Ντινόρα Σάντα Ανα, για έναν ποδοσφαιριστή που σήμερα κλείνει τα 34.

Η Γιουβέντους έχει ίσως την κορυφαία άμυνα στον κόσμο και μέλος αυτής είναι φυσικά και ο Αλβες. Αυτός που… δεν συμπαθεί την άμυνα. Πως τα κατάφερε όμως ο Αλέγκρι; Πολύ απλά τον διατήρησε φρέσκο όλη τη σεζόν. Τόσο αυτόν όσο και τους υπόλοιπους αμυντικούς του. Από τα 34 ματς του ιταλικού πρωταθλήματος, ο Ντάνι ΑΛβες έχει αγωνιστεί μόλις στα μισά και στα τρία μάλιστα ως αλλαγή. Στα υπόλοιπα έπαιξε ο Λιχτστάινερ, αφού ο Βραζιλιάνος έχει πάρει επ’ ώμου και τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ιδανική λοιπόν διαχείριση στον… γερόλυκο ηλικιακά, όμως αιώνιο έφηβο στην καρδιά Ντάνι, που έδωσε τις καλύτερες απαντήσεις εκεί που έπρεπε…