Το Debut.gr βάζει στο μικροσκόπιο τον ηγέτη των Μπόστον Σέλτικς, Ισάια Τόμας.

Ίσως ήρθε η ώρα να μιλήσω για μία από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ. Ο λόγος φυσικά για τον Isaiah Thomas. Ο γεννημένος στις 7 Φεβρουαρίου του 1989 και μόλις ύψος 1.75 point guard των Boston Celtics εξελίσσεται ή ίσως έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Ο μικρόσωμος play maker ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο πανεπιστήμιο του Washington για να έρθει η μαγική χρονιά του 2011 και να επιλεγεί ντραφτ για την ομάδα των Sacramento kings όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2014. Ωστόσο μέχρι εκείνη τη χρονιά δεν φάνηκε το οποιοδήποτε ξεχωριστό χαρακτηριστικό ή ταλέντο που μπορεί να είχε αυτός ο παίχτης. Ακολουθεί η μετακίνησή του στους Phoenix Suns για ένα χρόνο για να ξεκινήσει από εκεί και πέρα η λαμπρή του άνοδος στους Boston Celtics.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα το όνομά του δεν συνδέθηκε αποκλειστικά και μόνο με τα επιτεύγματά του στην ομάδα της Βοστώνης. Ο ξαφνικός θάνατος της αγαπημένης αδερφής του ήρθε ουσιαστικά για να τον ”γονατίσει”. Η ψυχολογία του ταλαντούχου nbaer είναι τόσο κακή όπως φαίνεται και από τα λόγια του στο συγκλονιστικό γράμμα που έγραψε προς τιμήν της:

”Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως η μικρή μου αδερφή δεν θα ήταν εδώ. Εκείνη και η οικογένειά μου είναι τα πάντα για μένα, οπότε ο πόνος που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να εξηγηθεί με λόγια. Η τελευταία βδομάδα είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη της ζωής μου…”

Θέλοντας σκοπίμως φυσικά να μην επιμείνω σε αυτό το θλιβερό γεγονός, σκοπεύω να συνεχίσω το αφιέρωμά μου σε αυτό τον παίχτη-αποκάλυψη. Ηγετική λοιπόν φυσιογνωμία σίγουρα. Ο παίχτης αυτός χωρίς τις εμπειρίες των ”μεγάλων” Lebron, Curry κλπ κλπ έρχεται να οδηγήσει μια ομάδα που εδώ και χρόνια αναζητά ακόμη τίτλους στα play offs και όλα αυτά σε συνδυασμό με καταπληκτικές εμφανίσεις. Ο μέσος όρος πόντων του αυτή την χρονιά (28,9) τα δείχνει όλα. Παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά, επίμονος που θέλει να ξεσηκώνει συνεχώς τον κόσμο. Η αυταπάρνηση του δεδομένη αν αναλογιστούμε ότι αγωνίστηκε μια μέρα μετά την κηδεία της αδερφής του.

Θα ήταν λιγάκι παράτολμο να κάνω οποιαδήποτε πρόβλεψη για την εξέλιξη αυτού του παίχτη αλλά και μέχρι που μπορεί να φτάσει την ομάδα της Βοστώνης. Η ομάδα ήδη μπήκε στα playoffs και έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες κάθε οπαδού της ομάδας. Για τα μάτια όμως του απλού φιλάθλου και ενός δημοσιογράφου Isaiah Thomas, Boston Celtics συνδέονται άρρηκτα με τη σημερινή πορεία της ομάδας.

http://www.youtube.com/watch?v=CU2h1vENNE0