Ήταν 25 Απριλίου του 2006 όταν ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε είδε τον Γενς Λέμαν να πέφτει από τη σωστή γωνιά και να αποκρούει την εκτέλεση πέναλτί του.

“Αν μας δείτε να φτάνουμε στον ημιτελικό τότε να ξέρετε πως αυτή θα είναι η σεζόν μας και πως στο τέλος θα κατακτήσουμε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ”, είχε πει -σχεδόν- προφητικά στις αρχές της σεζόν 2005- 2006.

Για όποιον έχει θέματα… μνήμης απλά να υπενθυμίσουμε το εξής: τότε ήταν -για την ώρα- η μοναδική φορά που οι “κανονιέρηδες” έδωσαν το “παρών” σε τελικό του εν λόγω θεσμού.

Ωστόσο, τα πράγματα για τους Λονδρέζους δεν εξελίχτηκαν καλά στο Παρίσι, όπου και έχασαν με σκορ 2-1 από τη Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά εμείς θα εστιάσουμε στον δεύτερο ημιτελικό που ήταν κόντρα σε μία άλλη ισπανική ομάδα. Τη Βιγιαρεάλ και αν δεν ήταν ο Γενς Λέμαν οι Άγγλοι δύσκολα θα είχαν φτάσει ως την… πηγή που εν τέλει δεν τους έδωσε νερό.

Σύντομο flashback. Στους “4” του Τσάμπιονς Λιγκ η Άρσεναλ συνάντησε τη Βιγιαρεάλ. Το “κίτρινο υποβρύχιο” τότε ήταν σε ρόλο… Σταχτοπούτας, αφού γενικά δεν είχε φτάσει ποτέ ξανά στα “αστέρια”.

Βέβαια, από την άλλη ούτε και οι “κανονιέρηδες” είχαν ιδιαίτερη εμπειρία από τέτοιες περιστάσεις, αφού οι παραστάσεις τους δεν έφταναν ως εκεί. Δύο πρωτάρηδες λοιπόν. Στο πρώτο ματς που έγινε στο “Χάιμπουρι” η Άρσεναλ πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Κόλο Τουρέ.

Στη ρεβάνς στην Ισπανία οι φιλοξενούμενοι παίζουν ντελικάτη… άμυνα και με μοναδικό επιθετικό τον Τιερί Ανρί προσπαθούν να “χτυπήσουν” σε κάποια αντεπίθεση. Τίποτα. Το “κίτρινο υποβρύχιο” εξαπολύει τη μία ρουκέτα του πίσω από την άλλη με πρωτεργάτη τον  Χουάν Ρομάν Ρικέλμε προσπαθούσε να βρει το γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά, ο Γενς Λέμαν έμοιαζε ανίκητος. Ο ασταθής Γερμανός έδειχνε πως είχε για χέρια δύο… τανάλιες.

Μέχρι που στο 90′ ο διαιτητής δίνει πέναλτι για τους Ισπανούς. Όλα για όλα με τον Αργεντινό χαφ και ηγέτη της Βιγιαρεάλ να βγαίνει μπροστά, να παίρνει την μπάλα στα χέρια του και να δείχνει αποφασισμένος για το 1-1. Όμως το πρόσωπό του δείχνει “τσαλακωμένο” από το άγχος της στιγμής. Από την πίεση.

Μάλιστα, ο Ρικέλμε που έχει ευστοχήσει σε τόσα και τόσα πέναλτι ως τότε στη καριέρα του από την αμηχανία του “ποτίζει” συνέχεια το γκαζόν με το σάλιο του. Σε αντίθεση με τον Λέμαν που δείχνει χαλαρός, άνετος και σίγουρος, μασώντας την τσίχλα του.

Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα θα το επιβεβαιώσει όταν με το ένα χέρι του κράτησε ανέπαφη την εστία του και το 1-0 για την Άρσεναλ που την έστειλε στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία. Πρώτη φορά οι Άγγλοι αγάπησαν τόσο έναν Γερμανό που με δικό του χέρι έμοιαζε… Θεός. Όλα αυτά στις 25 Απριλίου του 2006.