Η ομαδάρα του Λεονάρντο Ζαρντίμ συνεχίζει να "τρελαίνει" τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, φτάνοντας πλέον στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και δείχνοντας ικανή για τα πάντα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, όντας στη τρίτη του σεζόν στο Πριγκιπάτο, έχει αυτήν τη στιγμή τους Μονεγάσκους στην κορυφή του Σαμπιονά, στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ, στα ημιτελικά του γαλλικού κυπέλλου, ενώ έφτασε και ως φιναλίστ στο Λιγκ Καπ (ηττήθηκε από την Παρί)! Μάλιστα, στο Σαμπιονά, η Μονακό έχει ενεργητικό 90(!) γκολ σε 32 αγωνιστικές, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στα πέντε «μεγάλα» πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Πορτογάλος έχει δημιουργήσει ένα σύνολο γεμάτο ισορροπία, το οποίο έχει περάσει μαζί του όλη τη διαδικασία ωρίμανσης για να φτάσει σε ένα επίπεδο ομοιογένειας, επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης, το οποίο αντανακλάται στο χορτάρι.

Φέτος, η Μονακό μοιάζει ως τελείως διαφορετική ομάδα. Ο Πορτογάλος δούλεψε από την αρχή της σεζόν το 4-4-2 και παρά την γκέλα την πρώτη αγωνιστική με την Γκινγκάμπ, δεν ξανακοίταξε πίσω. Φέτος, μετά τα δύο χρόνια υπομονής και οικονομικής λιτότητας, οι Μονεγάσκοι… ξαναβγήκαν στην αγορά, φέρνοντας τους παίκτες που επιθυμούσε ο προπονητής τους. Τον Γκλικ από την Τορίνο, τον Σιντιμπέ από τη Λιλ, τον Μεντί από τη Μαρσέιγ. Η επιστροφή των δανεικών (Φαλκάο, Μποσίλια, Ζερμέν) τον βοήθησαν να ανοίξει το ρόστερ και η διαχείρισή του πέτυχε την απόλυτη ισορροπία.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού δείχνει να παίρνει το 100% από τον κάθε ποδοσφαιριστή του και να βγάζει λαγούς από το μανίκι. Η ανάδυση του Λεμάρ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού ο 21χρονος μέσος κάνει καταπληκτική σεζόν με 7 γκολ και 6 ασίστ, έχοντας τραβήξει με τις εμφανίσεις του ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες. Ο Μπερνάντο Σίλβα έχει 6 γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ και ο Ζερμέν που γύρισε από δανεικός, έχει ήδη 9 τέρματα. Ο αναγεννημένος Ραδαμέλ Φαλκάο είναι πρώτος σκόρερ με 18 γκολ και αυτό πιστώνεται και στον προπονητή του και στον τρόπο που βοηθάει την ομάδα να χτίσει το παιχνίδι για τον Κολομβιανό, με τον εκπληκτικό πιτσιρικά παρτενέρ του στην επίθεση, Εμπαπέ, να έχει σκοράρει 12 φορές.

Το μεγάλο όπλο όμως των πρωτοπόρων είναι ο πλουραλισμός και η ομαδική δουλειά. Δεν βασίζονται σε έναν-δύο παίκτες, αλλά στο σύνολο. Ο Καρίγιο έχει 9 γκολ, ο Φαμπίνιο παρά το ότι είναι αμυντικός έχει 8(!), Μποσίλια και Μπερνάντο Σίλβα ακολουθούν με 6 έκαστος, ενώ και ο στόπερ Γκλικ έχει 5 τέρματα! Η ψυχολογία που έχει εμφυσήσει ο Ζαρντίμ αντανακλάται στον τρόπο που οι ποδοσφαιριστές του ολοκληρώνουν τις επιθετικές του κινήσεις, την ώρα που το ρόστερ μοιάζει να έχει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε εμπειρία και ταλέντο, τεχνική και δύναμη, ταχύτητα και σταθερότητα.

Πέντε στροφές πριν το φινάλε του Σαμπιονά οι Μονεγάσκοι οδηγούν την κούρσα για τον τίτλο και φαίνεται πως δύσκολα θα τα… χαλάσουν στον τέλος, δωρίζοντας τον τίτλο στους Παριζιάνους. Στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται πλέον στους “4” για πρώτη φορά μετά τον τελικό του 2004, έχοντας πετάξει έξω στα νοκ άουτ τη Σίτι με επική ανατροπή στη ρεβάνς, αλλά και τη Ντόρτμουντ με επίδειξη δύναμης και τριάρες μέσα-έξω παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Με τις άλλες τρεις ομάδες να είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Ατλέτικο, σίγουρα φαντάζει ως το μεγάλο αουτσάιντερ για την κούπα. Ποιος μπορεί όμως να… ορίσει στην αρμάδα του Ζαρντίμ ποιο είναι το ταβάνι της και μέχρι που μπορεί να φτάσει;