Ο Kyrie Irving συμπληρώνει σήμερα 25 χρόνια ζωής και το Debut.gr "θυμάται" τα κατορθώματα του Αμερικανού guard.

ΤΟ “ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ”

Ο Irving αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μ.Κ.Α.           Πηγή: http://www.dukechronicle.com/blog/blue-zone/2009/10/irving-follows-footsteps-new-jersey-point-guards-duke

Γεννημένος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από Αμερικανούς γονείς (23/3/1992), ο Kyrie Irving ξεκίνησε τη μπασκετική του διαδρομή από σχολική ηλικία: αρχικά στο Montclair Kimberly Academy (MKA) του New Jersey και λίγο μετέπειτα στο St. Patrick’s High School της ίδιας πολιτείας. Στο διάστημα αυτό ο Irving “ξεδίπλωσε” το πλούσιο ταλέντο του και, ειδικότερα, τις επιθετικές του αρετές, επιτυγχάνοντας αξιοπρόσεκτα στατιστικά ρεκόρ (μ.ό. πόντων και assists, ατομικές διακρίσεις). Παράλληλα, άρχισε να αγωνίζεται με τις μικρότερες ομάδες των Η.Π.Α. (U18), διαδραματίζοντας, μάλιστα, καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο FIBA Americas Under-18 Championship το 2010.

Ο Irving την περίοδο που αγωνιζόταν με το St. Patrick High School                                               Πηγή: http://nbafamily.wikia.com/wiki/Kyrie_Irving

H ΒΡΑΧΥΒΙΑ ΚΟΛΕΓΙΑΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

Ο Kyrie Irving με τη φανέλα των Duke Blue Devils                                  Πηγή : http://www.goduke.com/ViewArticle.dbml?ATCLID=205131514

Τη σεζόν 2010-2011, ο 18χρονος – τότε – Irving έκανε το άλμα στην καριέρα του μεταπηδώντας στο κολεγιακό πρωτάθλημα (NCAA) και την ομάδα του πανεπιστημίου Duke (Duke Blue Devils). Αν και στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο πόδι, ο Irving, υπό την καθοδήγηση του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Mike Krzyzewski, πραγματοποίησε μία αξιόλογη μπασκετική χρονιά, έχοντας κατά μ.ό. 17,5 πόντους και 4,3 assists (λεπτομερέστερα στατιστικά στοιχεία μπορείτε να δείτε κι εδώ).

ΤΟ “ΟΝΕΙΡΟ” ΤΟΥ ΝΒΑ

Πηγή: http://www.citygear.com/blog/player-profile-kyrie-irving/

Η σεζόν 2011-2012 αποτελεί μία περίοδο-σταθμό στη μέχρι τώρα καριέρα του Kyrie Irving. Ο Αμερικανός guard επιλέγεται στο Νο. 1 του πίνακα των drafts από τους Cleveland Cavaliers και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Cavs είναι γεγονός. Συνάμα, λαμβάνει το βραβείο του Rookie of the year. Με 18,5 πόντους μ.ό. και 5,4 assists πραγματοποιεί μία πολύ καλή πρώτη σεζόν.

Τη σεζόν 2012-2013 ο Αμερικανός guard παρουσιάζει σημαντική βελτίωση. Σε παιχνίδι με τους New York Knicks κατορθώνει να σκοράρει 41 (!) πόντους, όντας ένας εκ των νεαρότερων scorers στην ιστορία του ΝΒΑ, ολοκληρώνει τη χρονιά με μ.ό. 22,5 πόντους και 5,9 assists, ενώ, παράλληλα, επιλέγεται για το ετήσιο All-Star Game.

Πηγή: http://www.espn.com/nba/dailydime/_/page/dime-140216/all-star-daily-dime

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (13/14) ο Irving συνεχίζει τις “υψηλές πτήσεις”. Με 31 πόντους και 14 assists αναδεικνύεται MVP του All-Star Game 2014 και με τους Cavaliers σημειώνει μ.ό. 20,8 πόντους και 6,1 assists. Παρόμοια κυλά και η σεζόν 14/15 (21,7 πόντοι-5,2 assists), κατά την οποία, μάλιστα, σημειώνει ρεκόρ καριέρας, μια και σε αγώνα με τους San Antonio Spurs πετυχαίνει 57 (!!) πόντους.

Την περσινή χρονιά (15/16), ο Irving καταφέρνει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους Cavs, πραγματοποιώντας μία ακόμα εντυπωσιακή πορεία (19,6 πόντοι-4,7 assists). Φέτος (16/17), ο Αμερικανός guard συνεχίζει να ηγείται της επίθεσης της ομάδας του Cleveland με 25,1 πόντους μ.ό. και 5,9 assists.

* Τα στατιστικά του παρόντος χωρίου αντλήθηκαν από εδώ.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πηγή: http://www.zimbio.com/photos/Kyrie+Irving/2014+FIBA

Ο Irving ήταν (μέχρι στιγμής) μέλος της εθνικής ομάδας των Η.Π.Α. στο Mundobasket του 2014, το οποίο και κατέκτησαν οι Αμερικανοί (MVP του τουρνουά ο Irving) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στους οποίους οι Η.Π.Α. κατέκτησαν, εκ νέου, το χρυσό μετάλλιο.

Χάρη στα εξαιρετικά επιθετικά του χαρίσματα (ντρίμπλα, σκοράρισμα, assists, “πλαστικές” κινήσεις) και την ανοδική του πορεία τα τελευταία χρόνια, ο 25χρονος Kyrie Irving θα συνεχίσει να απασχολεί το μπασκετόφιλο κοινό…

Δείτε παρακάτω ορισμένα από τα καλύτερα στιγμιότυπα της καριέρας του Kyrie Irving: