Ο Αντουάν Γκριεζμάν έγινε 26 ετών και φαίνεται πως τα απανωτά γκολ του έχουν κάνει πολλές ομάδες να παίρνουν τηλέφωνο για να τον αποκτήσουν.

Όσοι δεν ασχολούνται φανατικά με το ποδόσφαιρο σίγουρα ξέρουν τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Και αυτό γιατί ο Γάλλος φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε παντού πρώτη… μούρη. Όχι μόνο για τον αριθμό των γκολ του και τη ποιότητά τους. Αλλά και για το γεγονός πως ο χαρακτηριστικός πανηγυρισμός του που παριστάνει ότι παίρνει τηλέφωνο τον έκανε να ξεχωρίσει από τον… σωρό.

Βέβαια από τα πρώτα βήματα της καριέρας του ο Γκριεζμάν έμελλε να ξεχωρίσει αλλά όχι για τους “σωστούς” λόγους.

Αναπάντητες κλήσεις παντού

O Αντουάν Γκριεζμάν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μακόν. Εκεί όχι μόνο έκανε τα πρώτα του βήματα ως μπόμπιρας, αλλά και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά. Μιας και ήταν μέλος της τοπικής ομάδας.

Ο βραχύσωμος Αντουάν από νεαρή ηλικία ξεχώριζε για δύο λόγους. Τόσο για το ταλέντο του, όσο και για το ότι ήταν κοντούλης. Ακόμη και έτσι δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει στις αντίπαλες άμυνες. Όσες ομάδες τον έβλεπαν του αναγνώριζαν ότι ήξερε «καντάρια» μπάλα, όμως, έδειχνε αδύναμος. Έτσι, τα «διαδέχονταν» το ένα το άλλο και ο Γκριεζμάν ήταν απογοητευμένος. Μέχρι που σε ηλικία 14 ετών δοκιμάστηκε από την Μονπελιέ σε αγώνα με τη Παρί Σεν Ζερμέν, όπου και εντυπωσίασε ανθρώπους της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Οι Βάσκοι αρχικά του έδωσαν μία εβδομάδα διορία για να τον «τσεκάρουν». Αυτός τα πήγε παραπάνω από καλά. Η μία εβδομάδα έφερε άλλη. Δεύτερη. Και η δεύτερη έφερε ένα συμβόλαιο μεγάλης διάρκειας για τον μικρό, Αντουάν Γκριεζμάν. Πλέον οι αναπάντητες κλήσεις δεν θα ήταν από το δικό του κινητό σε ομάδες, αλλά από αυτές σε εκείνον.

Τηλεφώνησέ του…

Ο Γκριεζμάν πήγε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ όταν οι Βάσκοι ήταν σε μία δύσκολη φάση. Στη Σεγούντα Ντιβιζιόν. Όμως σιγά- σιγά κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους τόσο με το ταλέντο του όσο και με τα γκολ του. Έτσι σύντομα στο “Ανοέτα” έγινε πρώτη μούρη και ήταν ένας από τους κύριους λόγους που η Σοσιεδάδ το 2010 ανέβηκε στα…σαλόνια της Πριμέρα Ντιβιζιόν με τον Αντουάν να συνεχίζει το ίδιο έργο και απέναντι στους «μεγάλους» του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Τα… τηλέφωνα προς τη διοίκηση της της Ρεάλ Σοσιεδάδ για χάρη του Γάλλου με το περίεργο κούρεμα και τσουλούφι ήταν συνεχόμενα. Έτσι, φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2014, όπου η Ατλέτικο Μαδρίτης τα «έσκασε» για να τον κάνει δικό της με τον Γκριεζμάν να ρίχνει «άκυρο» στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ που ήθελε να «χτίσει» τους «κανονιέρηδες» του αύριο.

«You used to call me on my cell phone»

Και φτάνουμε στο (περίπου) σήμερα. Ο Αντουάν Γκριεζμάν φτάνει να είναι το πρώτο «βιολί» σε Ατλέτικο Μαδρίτης, εθνική Γαλλίας, να μπαίνει στη τριάδα για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» και να σημειώνει πολλά γκολ. Πάρα πολλά γκολ. Έπρεπε να βρει και τον κατάλληλο πανηγυρισμό ο 26χρονος στράικερ. Αυτός ήταν μία κίνηση με τα δύο χέρια που παριστάνει ότι παίρνει τηλέφωνο! Μάλιστα, έγινε τόσο… mainstream που μέχρι και ο Σέρχιο Ράμος με τον Λιονέλ Μέσι έφτασαν να το κάνουν (ο καθένας με τη δικιά του ερμηνεία). Πολλοί είχαν αναρωτηθεί πως ο Γκριεζμάν σκέφτηκε τον πιο πρωτότυπο πανηγυρισμό με τον ίδιο να αναφέρει πως το εμπνεύστηκε από το video clip του Drake «Hotline Bling» με τον παίκτη της Ατλέτικο Μαδρίτης να φτάνει να κάνει μέχρι και διαφήμιση της «puma» με τον πανηγυρισμό του.