Κάποιοι κακεντρεχείς συνεχίζουν να απαξιώνουν το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ και να θεωρούν δήθεν πως το NBA είναι καλύτερο απ΄αυτό. Κάποιοι άλλοι επίσης κακόβουλοι δε σταματούν να δηλώνουν πως διακαής πόθος όλων των Ελλήνων παικτών είναι κάποια στιγμή να αγωνιστούν στην απέραντη όχθη του Ατλαντικού και να φύγουν μια και καλή από την Ευρώπη. Επειδή, όμως, τελευταία το κακό έχει παραγίνει το Dedut.gr έρχεται να βάλει τέλος σε όλες αυτές τις «θεωρίες» και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Έρχεται να μας πει ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ!!

Πολλές φορές έχουμε δει τους «πολλούς» αστέρες του NBA μ ένα υπεροπτικό υφάκι να μιλούν για χώρες όπως η Ελλάδα. Το ίδιο, όμως, συνέβαινε όταν παρακαλούσαν να παίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα; Ναι, το Debut.gr παίρνει την ευθύνη των λεγομένων του, πάει κόντρα στην προπαγάνδα και αποκαλύπτει πως οι αστέρες του NBA πλήρωσαν προκειμένου να μη βγουν στη φόρα όλα εκείνα που έκαναν τότε που ζήταγαν να παίξουν στις πανίσχυρες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Η δαιμόνια ομάδα του Debut.gr όμως έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει ποιοι παίκτες ήταν αυτοί που θέλουν να ξεχάσουν το παρελθόν τους.

1. Κόμπε Μπράιαντ 

Λένε πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν στο NBA. Λένε πως, μετά την αποχώρησή του, δε θα υπάρξει άλλος παίκτης του βεληνεκούς του στα αμερικανικά παρκέ. Αυτός, λοιπόν, ο παίκτης, λίγοι ξέρετε, πως προ δεκαετίας είχε βρεθεί έξω από τα γραφεία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, περιμένοντας πότε οι κύριοι Αγγελόπουλοι θα τον έβλεπαν προκειμένου να συζητήσουν για μια πιθανή μεταγραφή του στην ομάδα του λιμανιού.

Η εφημερίδα SportDay, μάλιστα, τότε προσπάθησε, πηγαίνοντας κόντρα στο κατεστημένο, να βγάλει στην επιφάνεια τη συγκεκριμένη είδηση, αποκαλύπτοντας το διάλογο του Κόμπε με τους κύριους Αγγελόπουλους έξω από τα γραφεία. «Έλα στο λιμάνι» φέρεται να είπε στον Κόμπε Μπράιαντ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ο οποίος εκείνη την ώρα πέρναγε την πόρτα της ΚΑΕ. «Έχω δουλειά τώρα, πήγαινε στο λιμάνι και το απογευματάκι θα ρθω να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» φαίνεται να πρόσθεσε ο μεγαλομέτοχος του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Τελικά οι μεγαλομέτοχοι συνάντησαν τον Κόμπε Μπράιαντ σε μια καφετέρια στο Πασαλιμάνι και φαίνεται να έκαναν δεκτή την πρότασή του για μεταγραφή από την ομάδα των Los Angeles Lakers. «Παρόλο που έχουμε κλείσει το ρόστερ θα δώσουμε τη δυνατότητα στον Κόμπε να δείξει αν μπορεί να αντεπεξέλθει στο ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα» θα δηλώσουν χαρακτηριστικά οι ισχυροί άνθρωποι της ΚΑΕ μετά το καφεδάκι που είχαν με τον Αμερικανό.

Οι τρεις άνδρες έδωσαν τα χέρια τους και δύο μέρες μετά έγινε η κρυφή παρουσίαση του παίκτη από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. To Debut.gr έψαξε και σε παγκόσμια αποκλειστικότητα σάς παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό με τον παίκτη να κρατά τη φανέλα της νέας του ομάδας.

«Ευχαριστώ τους κύριους Αγγελόπουλους που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία να δείξω το ταλέντο μου σε μια τόσο ισχυρή ομάδα» θα δηλώσει ο Kobe Bryant μετά την υπογραφή των συμβολαίων. Ωστόσο, πολλές ήταν τότε οι σειρήνες που εξέφραζαν το φόβο τους πως ένας παίκτης από τα αλώνια του LA θα κατάφερνε προσαρμοστεί στα σαλόνια του ΣΕΦ. Σειρήνες που τελικά επιβεβαιώθηκαν καθώς από την πρώτη κιόλας προπόνηση φάνηκε πως το ταλέντο του Αμερικανού γκαρντ δεν έφτανε για να ξεχωρίσει στην ομάδα. Ο Kobe Bryant εκδιώχθηκε κακήν κακώς από την πρώτη μέρα, με φήμες να λένε πως έξω από το ΣΕΦ εντοπίστηκε ένας ηλικιωμένος κύριος με φαλάκρα με ένα κόκκινο πόλο μπλουζάκι να του φωνάζει «μάθε μπαλίτσα αγόρι μου». Ωστόσο, κάτι τέτοιο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.

Από τότε, λοιπόν, ο Kobe Bryant ποτέ δε ξαναβρήκε τον εαυτό του. Άρχιζε να γυρίζει την Ευρώπη μήπως καταφέρει να βρει μια ομάδα «σκαλοπάτι» προκειμένου κάποια στιγμή να επιστρέψει στο λιμάνι. Πέρασε από ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Γαλα
τάσαράι, ωστόσο, όσο καλά και αν έπαιξε, ποτέ δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.Τώρα πια ζει στις ΗΠΑ, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεπεράσει την απόρριψη που βίωσε στην Ελλάδα.

2. Ντιρκ Νοβίτσκι 

Ένας, ακόμη, παίκτης που δε ξέρουν πολλοί πως επιθυμούσε διακαώς να αγωνιστεί την Ελλάδα είναι ο Γερμανός παίκτης του NBA, Ντιρκ Νοβίτσκι. Πολλοί κακόβουλοι ήθελαν να μετατρέψουν αυτό το ενδιαφέρον σε φήμες, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Η ιστοσελίδα Sport24 τότε είχε βγάλει στο φως τις επαφές των δύο πλευρών, φιλοξενώντας δηλώσεις του τέταρτου ξαδέρφου του και μπασκετμπολίστα- που στην εικόνα βλέπουμε να αντιμετωπίζει ένα από τα καλύτερα πεντάρια που έχει βγάλει ποτέ η γηραιά ήπειρος, τον Γκιόργκι Σερμαντίνι- ο οποίος είχε υποστηρίξει πως ο Ντιρκ βρίσκεται μεταξύ του διλήμματος αν πρέπει να συνεχίζει να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της χώρας του ή να πάρει μεταγραφή στον Παναθηναικό. Κι αυτό γιατί ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ξεκάθαρος πως για να του επιτραπεί να αγωνιστεί σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναικό δε θα έπρεπε να έχει υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα. Τελικά ο Ντιρκ Νοβίτσκι με βαριά καρδιά πήρε την απόφαση να μην αποχωρήσει από την εθνική του ομάδα, ενώ για τον τέταρτο ξάδερφό του αποκαλύφθηκε πως τελικά έπαιζε μπάσκετ από μέσο λόγω του ξαδέρφου του.

Το Debut.gr μάλιστα εξασφάλισε για σας αποκλειστικά πλάνα από τη στιγμή που ο Ντιρκ Νοβίτσκι ανακοίνωσε στον Κόμπε πως ενδιαφέρεται και γι αυτόν μια ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

3. Κέβιν Γκαρνέτ 

Αν οι παραπάνω περιπτώσεις βρέθηκαν στο προσκήνιο, τι μπορεί να πει κανείς για την περίπτωση του Κέβιν Γκαρνέτ, ο οποίος πολιορκήθηκε όχι από μία αλλά από δύο ελληνικές ομάδες οι οποίες έτρεξαν για να τον αποκτήσουν. Ο λόγος για τον Παναθηναικό και τον Ολυμπιακό οι οποίοι ήθελαν να κάνουν δικό τους έναν Αμερικανό που θα ήταν ένα καλό μπακ για τους Έλληνες σέντερ, οι οποίοι που και που έπρεπε να παίρνουν κάποιες ανάσες κι αυτοί.

Πρώτοι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού κ. Αγγελόπουλοι είχαν προσεγγίσει τον Κέβιν Γκαρνέτ για να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού, ωστόσο οι συζητήσεις δεν ευοδώθηκαν παρά τη δεδομένη επιθυμία του Αμερικανού να μεταβεί στον Πειραιά. Φήμες λένε πως ο τότε ψηλός του Ολυμπιακού, Μιχάλης Γλυνιαδάκης, είχε εκφράσει τις ενστάσεις του για τη συγκεκριμένη προσθήκη, θέτοντας ουσιαστικά βέτο και λέγοντας πως αν έρθει ο Γκαρνέτ θα αποχωρήσει από την ομάδα. Η κόντρα των δύο παικτών, όπως λένε οι κακές οι γλώσσες, φαίνεται πως κρατά πίσω στο 2006 όταν και οι δύο αγωνίζονταν στο NBA. Τότε ήταν που ο Κέβιν Γκαρνέτ δεν επέτρεψε στον Έλληνα φόργουορντ να σκοράρει στην μοναδική προσπάθεια που είχε στα συνολικά 40 δευτερόλεπτα συμμετοχής στον αγώνα των Sonics κόντρα στους Celtics. Όπως ήταν λογικό οι κ. Αγγελόπουλοι δεν μπορούσαν τελικά παρά να ενδώσουν στις ενστάσεις του Μιχάλη Γλυνιαδάκη.

Ο Παναθηναικός από την άλλη είχε μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με τον Ολυμπιακό στην απόκτηση του Κέβιν Γκαρνέτ. Κι αυτό γιατί ο Αμερικανός μέχρι πρότινος αγωνιζόταν σε μια ομάδα που είχε για σήμα της το τριφύλλι, κάτι το οποίο σύμφωνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θα έδινε προβάδισμα στον ίδιο επειδή και ο Παναθηναικός είναι μια ομάδα που έχει επίσης για σήμα της τριφύλλι. Τους άκρως μπασκετικούς λόγους για τους οποίους ο Παναθηναικός υπερείχε στην απόκτηση του μέχρι πρότινος παίκτη των Boston Celtics εξέφρασε ο Σέρβος προπονητής σε εκπομπή του novasports μετά το τέλος της σεζόν 2011-2012.

Τώρα λοιπόν εξηγείται ο λόγος που εκτός από τον Παναθηναικό και μια μικρή ομάδα από την Κύπρο, η Ομόνοια στράφηκε στην απόκτησή του. Φήμες λένε πως υπήρξε ακόμη και ποδοσφαιρική ομάδα από τη Σκωτία, ονόματι Celtic, η οποία κινήθηκε για την απόκτησή του θεωρώντας πως λόγω του ονόματός της, θα είχε και αυτή κάποιες ελπίδες.

Τα mainstream μέσα της εποχής προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα, βγάζοντας, μάλιστα, στη δημοσιότητα κακεντρεχή βίντεο από τη στιγμή που ο Κέβιν Γκαρνέτ άκουσε πως αποτελεί μήλον της έριδος 2 ελληνικών ομάδων.

4. Λεμπρόν Τζέιμς

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως αποτέλεσε πόλο έλξης για αρκετούς Αμερικανούς παίκτες που ήθελαν να βρουν την Ιθάκη τους πέρα από το NBA. Μετά την απόκτηση του Τζος Τσίλντρες, ο Λεμπρόν Τζέιμς φαίνεται πως είχε πει σ’ αυτόν να βάλει τα μέσα ώστε να δουν στο λιμάνι και την περίπτωση του παίκτη των Cleverland Cavaliers. Πηγές από το προσωπικό περιβάλλον του Λεμπρόν Τζέιμς επεσήμαναν πως ο ίδιος γνώριζε πως είναι αρκετά δύσκολο να μεταγραφεί σε μια τέτοια ομάδα ωστόσο η φιλία με τον Τζος του δημιουργούσε ελπίδες. Ο Λεμπρόν Τζέιμς τελικά δεν κατάφερε να ρθει στο λιμάνι και αυτό γιατί ο Τζος Τσίλντρες τον ξέχασε μετά την υποδοχή που του επιφύλαξαν στο λιμάνι οι Πειραιώτες. Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν του το συγχώρεσε ποτέ…