Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος προπονητής της Μπαρτσελόνα;

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έκανε μια επική ανατροπή, απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και να κέρδισε την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μπορεί στο καπάκι να ήρθε το κάζο με την ήττα 2-1 από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για το πρωτάθλημα, ωστόσο, το θέμα του προπονητή συνεχίζει να ”καίει” τους Καταλανούς.

Ως γνωστόν, ο Λουίς Ενρίκε έχει γνωστοποιήσει την απόφαση του να αποχωρήσει από το ”Κάμπ Νου” το ερχόμενο καλοκαίρι, και τα σενάρια για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του, έχουν φουντώσει.

Το debut.gr, σας εξηγεί με λίγα λόγια, γιατί οι παρακάτω πέντε προπονητές, ταιριάζουν στο στυλ και τη φιλοσοφία του κλαμπ της Βαρκελώνης.

Τόμας Τούχελ

Ο τωρινός προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχει -ήδη- κάνει πράγματα και θαύματα στο Βεστφάλεν, με τη Γερμανική ομάδα να παρουσιάζει εξαιρετικό επιθετικό, αλλά και αμυντικό (που λείπει από τη Μπάρτσα) τρανζίσιον. Αρέσκεται να χρησιμοποιεί νεαρούς παίκτες, γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της επιστροφής του συλλόγου στα φυτώρια της Μασία.

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

Ο νυν κόουτς της Τότεναμ, ”παίζει” πολύ ευχάριστο και άκρως ελκυστικό ποδόσφαιρο με τους ”σπερς”, ενώ παράλληλα, υπήρξε παίκτης της Εσπανιόλ. Επομένως, ξέρει καλά τη Βαρκελώνη και τη γενικότερη νοοτροπία των Ισπανών. Το -κυρίως- επιθετικό στυλ με το οποίο κατεβάζει την ομάδα, ταιριάζει απόλυτα (κατ’ εμέ) στη Μπαρτσελόνα.

Χόρχε Σαμπαόλι

Το γεγονός πως φέτος, η Σεβίλλη παρουσιάζεται ως διεκδικήτρια του τίτλου της La Liga, αυτομάτως σημαίνει πως κάτι καλό γίνεται από τον Αργεντίνο τεχνικό. Ο Χόρχε και οι αρχές του συνάδουν κατά πολύ με εκείνες των ”μπλαουγκράνα”. Είναι Λατίνος, γεγονός που θα ”αρέσει” στο μεγάλο αφεντικό Λίο Μέσι, ενώ  παράλληλα, το μεγαλύτερο (κατά την ταπεινή μου γνώμη) προσόν του, είναι πως λέει τα πράγματα ως έχουν, και αρνείται να ικανοποιεί χατήρια ανωτέρων…

Χουάν Κάρλος Ουνθούε

Εδώ τα λόγια περισσεύουν. Ο επί χρόνια βοηθός του Λουίς Ενρίκε, το δεξί του χέρι από την εποχή που κοούτσαρε τη Θέλτα, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα πλάνα και τις τακτικές του Αουστριανού τεχνικού, και, ίσως να μπορεί να ”τις πάει” ένα σκαλί παραπάνω..

Εουσέμπιο Σακριστάν

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μπάρτσα (1988-1995) και νυν τεχνικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ξεκίνησε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στον Καταλανικό σύλλογο, ενώ υπήρξε και βοηθός του Φράνκ Ράικαρντ. Επιπλέον ,είχε αναλάβει και την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Επομένως, γνωρίζει άριστα τη νοοτροπία, το στυλ και τις απαιτήσεις του συλλόγου. Επιπροσθέτως, η ομάδα του, Ρεάλ Σοσιεδάδ, με όμορφο και στρωτό ποδόσφαιρο, φιγουράρει στην 5η θέση της βαθμολογίας της La Liga.