Οκτώ χρόνια πέρασαν από τον διασυρμό της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Άνφιλντ» από τη Λίβερπουλ.

Το ημερολόγιο έγραφε 10 Μαρτίου 2009.

Η Λίβερπουλ βρισκόταν ακόμα στις ένδοξες ευρωπαϊκές της εποχές και υποδεχόταν την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Άνφιλντ» για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο και τους Τόρες, Τζέραρντ, Μασεράνο και Τσάμπι Αλόνσο να αποτελούν τους θεμέλιους λίθους του ρόστερ της ομάδας του Μέρσισαϊντ, η Λίβερπουλ έφτασε σε μία εμφατική νίκη επικρατώντας των «μερέγχες» με 4-0, σκορ που σε συνδυασμό με το ισχνό 1-0 του «Μπερναμπέου» έδωσε στους «reds» το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά του θεσμού.

Τον… χορό των γκολ άνοιξε μόλις στο 16ο λεπτό ο «Ελ Νίνιο» της Λίβερπουλ, Φερνάντο Τόρες για να έρθει δώδεκα λεπτά αργότερα ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ και να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην Λίβερπουλ.

Όλα έμοιαζαν σαν όνειρο για τους γηπεδούχους και πράγματι έτσι ήταν. Ένα όνειρο απέναντι σε μία αντίπαλο που δεν θα είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν ξανά. Το πλήρωμα του χρόνου είχε έρθει και οι παίκτες του Μπενίτεθ ήταν εκεί για να αρπάξουν την ευκαιρία από τα… μαλλιά.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Στίβεν Τζέραρντ «ξαναχτύπησε» και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Το κερασάκι στην τούρτα για την αγγλική ομάδα έβαλε στο 88′ ο Αντρέα Ντοσένα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της Λίβερπουλ επί των «μερέγχες».

Λίβερπουλ (Μπενίτεθ ) : Ρέινα, Τζέραρντ, Τόρες, Αουρέλιο, Τσάμπι Αλόνσο, Αρμπελόα, Κάουτ, Βαβέλ, Μασεράνο, Κάραχερ, Σκρτελ.
Ρεάλ Μαδρίτης  (Χουάν Ράμος ) : Κασίγιας, Πέπε​​, Ράμος, Καναβάρο, Ραούλ, Γκάγκο, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Χάιντσε, Ντιαρά, Ιγκουαίν.