Το Debut.gr θυμάται έναν από τους πιο ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές στην ιστορία του ΝΒΑ, τον Μανού Τζινόμπιλι.

Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν αρκετοί αστέρες στο κόσμο του nba. Ο άνθρωπος όμως που αποκαλείται ως ένας από τους αστέρες της μπασκετικής Αργεντινής και που προσωπικά θαυμάζω και εγώ ο ίδιος είναι ο Manu Ginobilli.

Αποτέλεσμα εικόνας για manu ginobili

Γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1977. Σταρ του ΝΒΑ και μέλος της χρυσής γενιάς της εθνικής Αργεντινής του 2004. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας μαζί με τους τότε ”χρυσούς” Σκόλα, Πριχιόνι και τους άλλους αστέρες εκείνης της ένδοξης ομάδας.Σε εκείνο το τουρνουά μάλιστα αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίχτης. Έπαιξε στην Ευρώπη με την ομάδα της Μπολόνια. Από το 2002 ως σήμερα τιμά και σέβεται τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς με τους οποίους έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα nba. Οι αριθμοί και τα στατιστικά του θα λέγαμε πως χαρακτηρίζονται από μια σταθερότητα. Για παράδειγμα από το 2004 ως το 2014 ο μέσος όρος πόντων του είναι  15. Δικαιωματικά λοιπόν τα ετήσια συμβόλαια του είναι αρκετά υψηλά. Το τελευταίο συμβόλαιο του αγγίζει τα $14,000,000.

Αποτέλεσμα εικόνας για manu ginobili

Αν ήθελα να εκφράσω την προσωπική, ταπεινή μου γνώμη, θα έλεγα πως πρόκειται για έναν από τους λιγοστούς παίκτες του nba που χαρακτηρίζεται για την ευφυΐα του και την αντιληπτικότητα του μέσα στο παιχνίδι. Η έλλειψη φυσικών προσόντων όπως η ταχύτητα ή το σουτ αναπληρώνεται ακριβώς από αυτά τα χαρακτηριστικά. Αποτελούσε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι έναν από τους τρεις σωματοφύλακες της Αργεντινής. Ίσως δεν είναι τυχαίο που είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που έχουν σταθεί για τόσο πολλά χρόνια στο μαγικό κόσμο του nba.

Αποτέλεσμα εικόνας για manu ginobili

Οι αριθμοί του και τα κατορθώματα του τα λένε όλα. Το πάθος και η ηγετική προσωπικότητα του βρίσκονται  και τα δύο σε υπερβολικό βαθμό. Ένας από τους χρυσούς  μπασκετικούς παίκτες  μιας ποδοσφαιρικής χώρας όπως της Αργεντινής βρίσκεται στην ενεργό δράση και έτσι έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για ακόμα λίγο καιρό αυτόν τον σπουδαίο παίχτη καθώς ετοιμάζεται να «πατήσει» τα 40.