Ένας... εθνικός ήρωας της Γιουβέντους, μπαίνει στο μικροσκόπιο του Debut.gr

The Beginning

Γεννημένος τον Γενάρη του 1978 στην Ιταλία ο Μπουφόν ασχολήθηκε πρώτη φορά με την στρογγυλή θεά στα 13 όταν και πήγε στις ακαδημίες της ομάδας που έμελλε να τον καθιερώσει και να τον ανδρώσει, την Πάρμα. Εκεί έμεινε συνολικά μία δεκαετία παίζοντας με την φανέλα της μεγάλης ομάδας σε 169 αγώνες μέσα σε μία εξαετία.

Όταν η κυρία βρήκε τον κύριό της

Μόλις σε ηλικία 23ων ετών η Γιουβέντους του άνοιξε την αγκαλιά της και εκείνος δεν φάνηκε αχάριστος και στάθηκε δίπλα της σαν ένας κύριος δίπλα σε μία… Μεγάλη Κυρία.

Η σχέση του Μπουφόν με την Γιουβέντους είναι μία σχέση αγάπης. Ακόμα και όταν βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ η λατρεμένη του ομάδα, ο «Τζιτζι» δεν παρέδωσε τα όπλα και την ακολούθησε στον… βούρκο που οδηγήθηκε από σφάλματα των υψηλά ισταμένων του συλλόγου.

Με την φανέλα της «Βέκια Σινιόρα» ο Μπουφόν έχει αγωνιστεί σε 452 παιχνίδια ενώ έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα, ένα Κόπα Ιτάλια, πέντε σούπερ καπ Ιταλίας ενώ έχει φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δύο φορές (2002-03, 2014-15)

Στην μακρόχρονη καριέρα του ο θρύλος πλέον της Γιουβέντους έχει σπάσει λίγο πολύ 25 (!) ρεκόρ με πιο τρανταχτά αυτό των περισσότερων εμφανίσεων στο πρωτάθλημα Ιταλίας και αυτό των περισσότερων λεπτών απαραβίαστης εστίας στο Καμπιονάτο που έσπασε στο παιχνίδι με την Τορίνο.

Η Εθνική

Ο Μπουφόν ξεκίνησε να φοράει την φανέλα με το εθνόσημο σε ηλικία δεκαπέντε ετών και από τότε έχει μία σταθερή παρουσία σε όλες τις κατηγορίες της Εθνικής Ιταλίας, στις οποίες μετρά στο σύνολο 178 εμφανίσεις, εκ των οποίων οι 154 με την μεγάλη ομάδα της «Σκουάντρα Ατζούρα».

Με την Εθνική ο «Τζίτζι» έχει πανηγυρίσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2006), ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην U-21 (1996) ενώ έχει φτάσει και στον τελικό του Euro το 2012.