Το Debut.gr βάζει στο μικροσκόπιο έναν από τους πιο ταλαντούχους και συνάμα άτυχους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Είναι ίσως από τους πιο άτυχους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το ταλέντο του τεράστιο, η εξέλιξή του αλματώδης. Ο λόγος για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος σε ηλικία μόλις 25 ετών έχει κατορθώσει να κερδίσει την αναγνώριση όλης της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κοινότητας, η οποία αναμφίβολα θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν είχαν μεσολαβήσει τόσοι τραυματισμοί στην καριέρα του.

Ο Παπαδόπουλος έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου, στην ομάδα του τόπου καταγωγής του, τον Γ.Α.Σ Σβορώνου στην Κατερίνη. Εκεί αγωνίστηκε επτά χρόνια, όταν του χτύπησε την πόρτα ο Ολυμπιακός. Σε ηλικία μόλις 15 ετών είχε μία «χρυσή» ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του. Ευκαιρία που σαφώς δεν δίνεται κάθε μέρα σε παιδιά τέτοιας ηλικίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να πιστεύουν στον πιτσιρικά τότε Παπαδόπουλο, ο οποίος έγινε μάλιστα ο νεότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Κυριάκος ήταν μόλις 15 ετών και 283 ημερών όταν «πάτησε» για πρώτη φορά το χορτάρι του «Καραϊσκάκης» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Το ίδιο καλοκαίρι, μάλιστα, η UEFA τον συμπεριέλαβε στην καλύτερη δεκάδα ανερχόμενων ποδοσφαιριστών της Ευρώπης.

Το κεφάλαιο της Γερμανίας

Το όνομά του φιγουράριζε στις λίστες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων ενώ για ένα καλοκαίρι είχε ακουστεί πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμαζόταν να τον κάνει δικό της. Εν τέλει, η Σάλκε ήταν αυτή που κέρδισε την κούρσα καταβάλλοντας 2 εκατομμύρια ευρώ στους Πειραιώτες τον Ιούλιο του 2010.

Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχτισε μία σχέση αγάπης με την Γερμανία αφού εκεί ήταν που κατάφερε να «φτιάξει» το δικό του brand name και να γίνει ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα ταλέντα της Ευρώπης. Και πράγματι θα τα είχε καταφέρει αν δεν στέκονταν εμπόδιο μπροστά του οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν.

Στους «βασιλικούς μπλε» ήρθε η καταξίωση και η πτώση του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Τις δύο πρώτες του χρονιές έχτιζε σταδιακά την εικόνα του και το καλοκαίρι του 2013 απογειώθηκε με την αγοραστική του αξία να φτάνει τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι όμως τον επόμενο Ιούνιο θα έπεφτε στα μισά, αποτέλεσμα της χρονιάς που έβγαλε στα «πιτς».

Προσπάθεια για αναγέννηση

Κάπου εκεί μπαίνει στην ζωή του ένα ακόμα κεφάλαιο της καριέρας του, η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» πίστεψαν στον Παπαδόπουλο και αφού τον έκαναν δικό τους με μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, στο τέλος της περιόδου δανεισμού κατέθεσαν πρόταση μεταγραφής στη Σάλκε ύψους 6.5 εκατομμυρίων ευρώ που έγινε δεκτή από τους «βασιλικούς μπλε».

Στη Λεβερκούζεν, ωστόσο, ο Παπαδόπουλος ήρθε αντιμέτωπος ξανά με τραυματισμούς που τον έφεραν στο στόχαστρο μικρότερων σε δυναμικότητα ομάδων της Μπουντεσλίγκα. Έτσι ακολούθησε ένα μπαράζ δανεισμών με αρχικό προορισμό την Λειψία για το πρώτο μισό της φετινής σεζόν και πλέον το Αμβούργο, στο οποίο επιχειρεί να αναγεννηθεί.

Η ατυχία όμως του Παπαδόπουλου δεν σταμάτησε εκεί μιας και ακόμα και στο Αμβούργο φρόντισε να τον αφήσει εκτός αγωνιστικών χώρων με τραυματισμό που αποκόμισε στον ώμο. Η επιστροφή του δεν έχει υπολογισθεί πότε θα πραγματοποιηθεί αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψει όπως πάντα πιο δυνατός.