Το Debut.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται το κούρεμα του Βραζιλιάνου Ρονάλντο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

To 2002 o Βραζιλιάνος Ρονάλντο εδραίωσε το μύθο του σκοράροντας 8 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 που έλαβε χώρα στη Νότια Κορέα οδηγώντας τη «σελεσάο» στην πέμπτη και τελευταία της κατάκτηση μέχρι σήμερα ενός Μουντιάλ.

Στον τελικό της διοργάνωσης το «φαινόμενο» σημείωσε 2 γκολ στον γκολκίπερ της Γερμανίας, Όλιβερ Καν και σε συνδυασμό με τα 4 γκολ που σκόραρε στη φάση των ομίλων κόντρα σε Κίνα, Κόστα Ρίκα και Τουρκία και το χρυσό γκολ στα ημιτελικά με αντίπαλο πάλι του Τούρκους χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του Ριβάλντο, του Ροναλντίνιο και του Καφού.

Ωστόσο, περισσότερο και από την δαιμονιώδη φόρμα του αυτό που απασχόλησε τα Μέσα ήταν το περίφημο κούρεμα του, το οποίο δεν έλαβε εξίσου θετική κριτική.

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης αποκάλυψε το λόγο αυτής της επιλογής: «Πονούσα στη βουβωνική χώρα. Ήμουν έτοιμος μόνο στο 60%. Γι΄αυτό αποφάσισα να ξυρίσω το κεφάλι μου. Άπαντες μιλούσαν μόνο για τον τραυματισμό μου. Όταν έφτασα στην προπόνηση με αυτό το κούρεμα άπαντες σταμάτησαν να μιλάνε για τον τραυματισμό μου»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το Μουντιάλ του 2014 ο Ρονάλντο ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 14 γκολ. Ωστόσο, στη διοργάνωση της Βραζιλίας ο Τόμας Μίλερ τον πέρασε φτάνοντας τα 15 γκολ, ένα ρεκόρ που θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία.