Ένας από τους πιο πιστούς «πολίτες», ο Κέβιν Ντε Μπρούιν μπαίνει στο μικροσκόπιο του Debut.gr

Τον αποκαλούμε “παιδί” λόγω του babyface του. Μέσα στο γήπεδο μόνο ως τέτοιο δεν συμπεριφέρεται κι όποιος προσπαθήσει να τον μαρκάρει σαν τέτοιο θα ψάχνεται. Ο Κέβιν Ντε Μπρούιν έκανε μαγικά στην πρώτη του-γεμάτη-χρονιά στη Βόλφσμπουργκ και υπόσχεται ακόμα περισσότερα, σίγουρα μακριά από τον Μουρίνιο. Πως ξεκίνησε όμως και πως έφτασε να θεωρείται ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς-οργανωτές της Ευρώπης, θα το δούμε παρακάτω.

Πως ξεκίνησε

Γεννημένος στο Ντρόνγκεν του Βελγίου, μπήκε στις ακαδημίες της περιοχής του όταν ήταν 12 ετών. Δύο χρόνια μετά πήγε στις ακαδημίες της Γκεντ κι από κει σε αυτές τις Γκενκ η οποία τον παρακολουθούσε στενά. Εκεί έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο, το 2009, όντας 18 ετών και μόλις την επόμενη σεζόν έγινε αναντικατάστατο μέλος της πρώτης ομάδας, σκοράροντας και το πρώτο του τέρμα κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης.

Τη σεζόν 2010-11 πέτυχε έξι τέρματα και έδωσε στους συμπαίκτες του 16 ασίστ, με την Γκενκ να κατακτά το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Την επόμενη πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ κι έτσι έφτασε ο Ιανουάριος του 2012, με τη Τσέλσι να δίνει στην ομάδα του 7 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει, αφήνοντάς τον εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν, όπου πέτυχε συνολικά οχτώ τέρματα σε 25 αναμετρήσεις.

Τσέλσι, δανεικός και πάλι πίσω

Στη Τσέλσι έβγαλε την προετοιμασία στο ξεκίνημα της σεζόν 2012-13, όμως στο τέλος της αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στη Βέρντερ Βρέμης για να πάρει σίγουρα παιχνίδια στα πόδια του. Εκεί κάνει όντως αυτό, παίζοντας σε 33 παιχνίδια και σκοράροντας 10 τέρματα βοηθά τη Βέρντερ να διατηρηθεί στην κατηγορία σχετικά εύκολα.

Ο δανεισμός του τελείωσε, ο Μουρίνιο μόλις είχε γίνει προπονητής της Τσέλσι κι ο Ντε Μπρούιν ήθελε να ξεκινήσει το όνειρό του. Ο Πορτογάλος ξεκαθαρίζει πως υπολογίζει τον Βέλγο για το σχεδιασμό της ομάδας και το αποδεικνύει παίρνοντάς τον στην προετοιμασία κι απορρίπτοντας προτάσεις από Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ. Ο Βέλγος τραυματίζεται στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας(στο οποίο μάλιστα σκόραρε), όμως ήταν έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, όπου αγωνίστηκε κι έδωσε την ασίστ για το τελικό 2-0 της Τσέλσι.

Ωστόσο μέχρι το Δεκέμβριο αγωνίστηκε μόλις σε εννιά παιχνίδια, τρία πρωταθλήματος, από τα οποία μερικά ήταν ως αλλαγή. Ο Ντε Μπρούιν ξενέρωσε και ζήτησε από τον Μουρίνιο να δεχτεί όποια πρόταση έρθει για αυτόν, καθώς πίστευε πως ο πάγκος τον αφήνει πίσω.

Η “Ιθάκη” του

Η Βόλφσμπουργκ βρίσκει την ευκαιρία τον Ιανουάριο του 2013 και κάνει πρόταση 18 εκατομμυρίων λιρών στη Τσέλσι, την οποία δέχεται ευχαρίστως ο Μουρίνιο. Ο Βέλγος βρίσκει την Ιθάκη του και σε 18 αγώνες πετυχαίνει τρία τέρματα και δίνει έξι ασίστ, όμως τα καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμα.

Κι έτσι φτάσαμε στη σεζόν 2014-2015…Ο Ντε Μπρούιν έκανε τη ποδοσφαιρική Ευρώπη να παραμιλά με τα κατορθώματά του και τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να τον βάζουν αυτόματα στη λίστα τους. Παίζοντας χωρίς ανάσα σε 51 αγώνες, έδωσε 27 ασίστ και πέτυχε 13 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, όντας από τους λίγους ποδοσφαιριστές στα κορυφαία πρωταθλήματα που πέτυχαν double-double με 10 ασίστ και 20 γκολ στη Μπουντεσλίγκα. Η Βόλφσμπουργκ βρήκε ένα δεκάρι νέας εποχής που ξέρει να μοιράζει, να σκοράρει, να δημιουργεί χώρους και να διασκεδάζει τον κόσμο με τα μαγικά του. Ο ίδιος βρήκε το μέρος που νιώθει ελεύθερος.

Ο ίδιος εκείνες τις μέρες είχε δηλώσει πως δε θα επέστρεφε ποτέ στη Τσέλσι του Μουρίνιο, όμως αν έχει δίκιο αυτός ή ο Πορτογάλος, θα φανεί στην ιστορία…Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια.

Ο πιο… καλός “πολίτης”

To καλοκαίρι του 2015 και μετά από μία σούπερ χρονιά με τη Βόλφσμπουργκ οι ομάδες που έκαναν… ουρά για τον Ντε Μπρούιν ήταν πολλές. Όμως εκείνη που κέρδισε τη “μάχη” ήταν η Μάντσεστερ Σίτι που για χάρη του έδωσε 55 εκατομμύρια λίρες στους “λύκους”.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός δεν χρειάστηκε σχεδόν καθόλου χρόνο προσαρμογής και με το… good morning ξεκίνησε να κάνει τη διαφορά στους “πολίτες” και να δείχνει για ποιο λόγο εκείνοι έδωσαν ένα καράβι… λεφτά για πάρτη του. Έτσι, στην πρώτη του κιόλας σεζόν με τους Άγγλους είχε 41 εμφανίσεις και 16. Όχι και άσχημα αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν ακόμη “ψάρακας” και προσπαθούσε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας και της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ ταλαιπωρήθηκε και από διάφορους τραυματισμούς. Αλλά παρόλα αυτά και τα γκολ του έβαλε και τις ασίστ του έδωσε και πολλές στιγμές μαγείας χάρισε. Κοινώς είχε πρόγραμμα!