Μία πλούσια καριέρα, ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, ένα άδοξο τέλος. Με μία λέξη, Αντριάνο.

Το πλήρες όνομά του, Αντριάνο Λέιτε Ριμπέιρο. Γέννημα θρέμα του Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ακριβώς σαν σήμερα το 1982. Υπήρξε ένας από τους πιο ταλαντούχους επιθετικούς που πέρασαν ποτέ από τα ευρωπαϊκά γήπεδα ενώ ανήκε στην «χρυσή» γενιά της Εθνικής Βραζιλίας που είχε τρελάνει όλες τις ομάδες της Ευρώπης, οι οποίες «έτρεχαν» να αποκτήσουν κάποιο από τα παιδιά θαύματα.

Από τα 15 του στα γήπεδα για χάρη της Φλαμένγκο, δεν άργησε να καταλάβει ότι θα χτίσει με το ποδόσφαιρο μία σχέση έρωτα. Μόλις στα 19 του έρχεται η πρώτη του πρόταση από την Ευρώπη και την Ίντερ. Η ομάδα του Μιλάνου όμως δεν του δείχνει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη και τον στέλνει δανεικό στην Φιορεντίνα για να ακολουθήσει η διετία παραμονής του στην Πάρμα.

Φτιαγμένος πλέον για το κάτι παραπάνω, επιστρέφει στην Ίντερ έτοιμος να αρπάξει από τα μαλλιά όποια ευκαιρία του δοθεί. Η κορμοστασιά και φυσικά το ταλέντο του τον βοηθούν να εδραιωθεί στους «νερατζούρι» και να γίνει ένας από τους θεμέλιους λίθους της ομάδας για μία ολόκληρη πενταετία.

Λίγο ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του -Βραζιλιάνος όντας- λίγο μία μικρή παρεξήγηση με την διοίκηση της Ίντερ, οδηγούν τον Αντριάνο στην πόρτα της εξόδου και ουσιαστικά στην… απόσυρση ήδη από τα 27 του χρόνια.

Το 2009 επιστρέφει στη Βραζιλιά για λογαριασμό της μεγάλης του αγάπης, της Φλαμένγκο, όπου θα κάτσει μόλις έναν χρόνο, για να φτιάξει βαλίτσες ξανά για την Ευρώπη και, μάλιστα, την Ιταλία, αυτή τη φορά για χάρη της Ρόμα.

Πέντε συμμετοχές στο φτωχό πλέον «καρνέ» του Αντριάνο, ακόμα τέσσερις για την Κορίνθιανς την περίοδο 2011-2012 ενώ το πέρασμά του από τις Ατλέτικο Παραναένσε και Μαϊάμι Γιουνάιτεντ ήταν σαν να μην υπήρξε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το 2010 μέχρι και το 2016 ο Αντριάνο αγωνίστηκε σε τέσσερις ομάδες, μετρώντας 10 συμμετοχές και μόλις ένα γκολ.

Με λίγα λόγια, ο Αντριάνο ήταν μία κλασική περίπτωση Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή που καταξιώθηκε, δοξάστηκε και τα παράτησε. Ένας συνταξιούχος από τα τριάντα.