Η νέα σημαία της Γιουβέντους, Πάουλο Ντιμπάλα μπαίνει στο μικροσκόπιο του Debut.gr.

Who is who

Όντας μόλις 22 χρονών ο Πάουλο Ντιμπάλα αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της γενιάς του. Γεννημένος στην Αργεντινή ο Πάουλο δεν άργησε να ασχοληθεί με τη στρογγυλή «θεά» αφού μόλις στα δέκα του χρόνια ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο για την Ινστιτούτο στην ισπανική πόλη της Κόρδοβα όπου και παρέμεινε εννιά χρόνια παίζοντας τόσο για την μικρή όσο και για την επαγγελματική ομάδα του συλλόγου. Στην επαγγελματική ομάδα, μάλιστα, ο Ντιμπάλα αγωνίστηκε για έναν μόλις χρόνο και μέτρησε 17 γκολ σε 38 συμμετοχές αποδεικνύοντας πως επρόκειτο για έναν επιθετικό-διαμάντι.

Η ευκαιρία της Παλέρμο

Πριν κλείσει καλά καλά τα 20 του χρόνια δόθηκε στο Ντιμπάλα μία απίστευτα μεγάλη ευκαιρία που άλλοι ίσως αγωνίζονταν χρόνια για να την αποκτήσουν. Τον Απρίλιο του 2012 η ιταλική Παλέρμο του χτύπησε την πόρτα και τον έκανε δικό της έχοντας βλέψεις να τον μετατρέψει στο νέο Σέρχιο Αγκουέρο, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ομάδας όταν ο Ντιμπάλα αποκτήθηκε από την Παλέρμο. Ο νεαρός Πάουλο δεν άργησε να δείξει το ταλέντο του και από τους πρώτους μήνες παραμονής του στο Καμπιονάτο έγινε γνωστός σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά με τους υποψήφιους «μνηστήρες» να περιμένουν στην γωνία για να τον αρπάξουν από την Παλέρμο. Μέσα σε μία τριετία ο Ντιμπάλα κατάφερε να πετύχει 21 γκολ σε 90 παιχνίδια που φόρεσε την φανέλα της Παλέρμο και «κλείδωσε» έτσι μία σπουδαία μεταγραφή που ήταν θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί.

Η «Μεγάλη Κυρία»

Παρά τις φήμες που οργίαζαν για «πόλεμο» μεταξύ των ευρωπαϊκών συλλόγων για την απόκτησή του, ο Ντιμπάλα κατέληξε στην Γιουβέντους έναντι του ποσού των 32 εκατομμυρίων ευρώ. Ήταν η χρονιά που αποχώρησαν από την Γιουβέντους αρκετοί ποδοσφαιριστές και υπήρχε ανασφάλεια στις τάξεις των οπαδών για το μέλλον της ομάδας. Ο Ντιμπάλα διάλεξε τη φανέλα με το νούμερο 21 που φορούσε ο Αντρέα Πίρλο, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς της «Βέκια Σινιόρα», οι οποίοι απορούσαν αν ο… πιτσιρικάς Πάουλο ήταν έτοιμος για αυτό το μεγάλο βάρος. Ο Ντιμπάλα δεν άργησε να δώσει στις αντιδράσεις απάντηση, σκοράροντας σε μόλις 20 παιχνίδια, 12 τέρματα, ξελασπώνοντας, μάλιστα, την ομάδα του σε πάρα πολλές περιπτώσεις σε μία σεζόν που δεν έχει ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο.

What to expect

Προσωπική εκτίμηση πως ειδικά χωρίς τον Πολ Πογκμπά θα μεσουρανήσει για καιρό στην Γιουβέντους ενώ δεν αποκλείεται να γίνει η νέα σημαία της «Μεγάλης Κυρίας». Η επόμενη σπουδαία μεταγραφή του δεν θα έρθει ακόμα μα όταν έρθει θα ταράξει τα δεδομένα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.