Το debut.gr ξεκινώντας από σήμερα την ξενάγησή του στον χώρο του ελληνικού futsal, σας παρουσιάζει την πιο αναγνωρίσιμη ομάδα του πρωταθλήματος. Την ΑΕΚ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη ΠΑΕ που δημιούργησε τμήμα Futsal. Η ΑΕΚ ως ερασιτεχνική είχε τμήμα ποδοσφαίρου Σάλας εδώ και πολλά χρόνια, όμως από τη φετινή σεζόν το τμήμα βρίσκεται υπό την αιγίδα της ΠΑΕ.

Διοικητικό συμβούλιο με “βαρβάτα” ονόματα

Πολλά “επώνυμα” πρόσωπα συνθέτουν το Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον κο Κωνσταντίνο Μαρινάκη, ο οποίος αποτελεί και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ. Ακόμη, στη σχετική λίστα συπεριλαμβάνεται και το όνομα του Ανδρέα Δημητρέλου(Νομικός Σύμβουλος), γνωστός στο ευρύ κοινό για την ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ ΑΕΚ το 2004 και το 2012.

Από κει και πέρα, το ΔΣ συμπληρώνουν οι Αλέξης Αλεξίου(πρόεδρος ΔΣ Σωματείου ΑΕΚ), Νίκος Αυλωνίτης(Γενικός διευθυντής ΑΕΚ Futsal) και Γιώργος Κατσάμπας(Γενικός Αρχηγός).

Στο “τιμόνι” της ομάδας ο καλύτερος προπονητής των τελευταίων χρόνων

Κάπως έτσι, λοιπόν, η μοίρα των “κιτρινόμαυρων” πέρασε σε άλλα “χέρια” με στόχο τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του τμήματος και την εναρμόνισή του στα διεθνή πρότυπα. Γι’ αυτό τον λόγο έβαλε στο τιμόνι της ομάδας τον πολύπειρο τεχνικό, Απόστολο Μπελτσίδη. Η Ένωση δεν θα μπορούσε να αναθέσει σε καλύτερα “χέρια” το τμήμα, καθώς πρόκειται για τον προπονητή με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα.

“Πλούσιο” ρόστερ με βαριά βιογραφικά παικτών

Και αφού από νωρίς το καλοκαίρι του 2016 “έκλεισε” και τυπικά το θέμα του προπονητή, εκείνο που απέμενε ήταν να βρεθούν τα “εργαλεία” που θα οδηγούσαν την ΑΕΚ στο πρώτο της πρωτάθλημα. Κάπως έτσι απέκτησε τον βασικό κορμό παικτών του Υπερίωνα(Κυπελλούχου 2015-16), όπως επίσης και βασικά “γρανάζια” της μηχανής της Αθήνας ’90(πρωταθλήτρια 13 χρόνια σερί). Εν τέλει, κινήθηκε στην αγορά και απέκτησε ακόμη 2 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές συμπληρώνοντας έτσι ένα γεμάτο ρόστερ.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Θεοφίλου(Αθήνα ’90 – Τερματοφύλακας)
Αχής(Αθήνα ’90 – Τερματοφύλακας)
Μπελτσίδης(Υπερίων – Τερματοφύλακας)
Σκουτέλης(Υπερίων)
Συκαράς(Υπερίων)
Στουπάθης(Υπερίων)
Μάντης(Υπερίων)
Ταρνανίδης(Υπερίων)
Κατσάμπας(Υπερίων)
Ζιάκας(Αθήνα ’90)
Αρτινός(Αθήνα ’90)
Παπαευστρατίου(Αθήνα ’90)
Μπούσμπουρας(Αθήνα ’90)
Ηλιάδης(Αθήνα ’90)
Θεοδωρόπουλος(Αθήνα ’90)
Δελλαπόρτας(Δούκας)
Ασημακόπουλος(Ολυμπιάδα Αγ. Παρασκευής)

Η μέχρι σήμερα πορεία της ΑΕΚ δεν είναι η αναμενόμενη, καθώς βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας πίσω από Δούκα και Αθήνα ’90, με την κατάσταση να είναι δύσκολα αναστρέψιμη ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Στα πλέι οφ, ωστόσο, έχει την ευκαιρία να δείξει ότι δικαίως αποτελεί μια από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος.