Το ημερολόγιο έγραφε 28 Απριλίου 2010 και η Ίντερ αγωνιζόταν στο «Καμπ Νου» με την Μπαρτσελόνα για τον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της χρονιάς.

Το ημερολόγιο έγραφε 28 Απριλίου 2010 και η Ίντερ αγωνιζόταν στο «Καμπ Νου» με την Μπαρτσελόνα για τον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της χρονιάς.

Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα οι «νερατζούρι» είχαν γονατίσει τους «μπλαουγκράνα» με 3-1 μέσα στο «Σαν Σίρο» και έβαζαν για τα καλά το… ενάμιση πόδι τους στον τελικό της Μαδρίτης.

Έτσι και έγινε. Στον αγώνα που έγινε σαν σήμερα (28/4) η αρμάδα του Μουρίνιο μπορεί να ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα, αλλά το 1-0 των Καταλανών δεν ήταν αρκετό για να τους βγάλει εκτός τελικού.

Πολλοί γύρισαν τότε να χαρακτηρίσουν την πορεία της Ίντερ στην Ευρώπη ως θαύμα. Αλλά πόσο θαύμα θα μπορούσε να είναι όταν η ίδια ομάδα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της στην Ιταλία; Τόσο το Καμπιονάτο αλλά και το Κόπα Ιτάλια τα πήρε περπατώντας ενώ το Σούπερ Καπ Ιταλίας ήταν το μοναδικό που της… γλίστρησε από τα χέρια (2-1 από τη Λάτσιο).

Με το μαγικό του ραβδάκι ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε πετάξει εκτός μεγαθήρια όπως η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα ενώ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην αξιόμαχη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Φυσικά ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε να κάνει και με καμία… αλάνα. Με κέρβερο τον Ζούλιο Σέζαρ κάτω από τα δοκάρια, τους Ζανέτι, Λούσιο, Σάμιουελ και Μαϊκόν να χτίζουν τείχη, με τον Καμπιάσο να είναι στα καλύτερά του, τον Στάνκοβιτς να έχει αγωνιστικά κέφια, τους Σνάιντερ-Μότα να οργώνουν όλο το γήπεδο και τους Ετό, Μιλίτο να «πυροβολούν» ασύστολα τα αντίπαλα δίχτυα, η Ίντερ δεν ήταν εύκολη αντίπαλος.

Να σημειωθεί πως στο ύψος των περιστάσεων στάθηκαν όποτε τους ζητήθηκε οι Κόρντομπα, Κιβού, Ματεράτσι, Κουαρέσμα, Πάντεφ και Μπαλοτέλι.